Kanderade rosor
I år är det första gången jag fått se mina rosor blomma! Kul att få se att det verkligen blev något av de gröna små plantorna som vi köpte förra sommaren. Det är ju så härligt att plocka blommor och sätta i vaser lite här och där! Men någonting måste man väl kunna göra med det vackra bladen…efter lite sök här på nätet har jag hittat bla. Rosgele, doftpåsar med rosblad, rossocker och förstås kanderade rosor…det här måste testas!
Kanderade rosor
Så enkelt att göra, och fint att dekorera på tårtor, glass eller bakelsen…och fint att ha framme i köket. De är som små godisblommor helt enkelt!
Rosor i trädgården på landet
Kanderade rosblad – Gör så här:
Detta recept har jag hittat hos Blomsterlandet
- Du behöver:
3 rosor
2 stora blomklasar syrén
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
Gör så här:
- Plocka rosens kronblad och syrenens blommor från stjälkarna.
- Lägg rosenbladen för sig och syrenblommor för sig i varsina skålar.
- Tillsätt 1 lättvispad äggvita till vardera skålar och blanda blommorna försiktigt så att äggvitan täckt alla blad.
- Plocka upp blommor och rosenblad en och en och lägg på ugnspapper.
- Strössla med socker och ställ dem varmt och torrt över natten.
- Vänd dem gärna någon gång.Gott och vackert att dekorera bakverk med eller kanske att sockra frukostfilen med!
Lycka till med rospysslet!
Ha en härlig sommardag!/Kram Katarina