Spökbakelser
Härliga bakelser gjorda av saftiga muffins med krossad choklad, rårörda hallon, grädde och vit marsipan. Passar bra som efterrätt till Halloweenpartyt!
Spökbakelser
(Inspiration har jag fått från ”baka.se”)
Orginalreceptet är från Dr Oetker
Jag har gjort om receptet så här:
Gör muffins enligt receptet nedan, (jag använde små muffinsformar) blir ca 24 st
Ingredienser
100 g mjukt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker bakpulver
2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
100 g hackad choklad
Gör så här
Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken i äggsmeten.
Vänd ned hackad choklad och fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt.
Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
Låt muffinsen svalna på galler.
Jag har bytt ut orginalreceptets (frosting) till mosade hallon, grädde och färdigköpt vit marsipan.
Gör så här:
- Mosa hallon och rör i lite socker, lägg en klick på den färdigbakade muffinsen.
- Vispa grädde, och forma till toppar.
- Kavla vit marsipan, lägg en klick marsipan mellan två plastfolie och kavla. Tag ut rundlar i marsipanen med ett större glas.
- Lägg marsipanen som ett lock över grädden, och forma som ett spöke.
- Dekorera med lakrisströssel (Lagerhaus) som ögon
- Rita med svart karamellfärg (från Panduro) en ring som mun
1 reaktion på ”Spökbakelser”
Vad duktig du är. Verkar vara jättegott.