Silviarutor
Det här är säkert mångas favoritkaka, för mig var det första gången jag bakade dem! Riktigt saftiga och lättgjorda!
Här är receptet (det kommer från Pernilla Wahlgren):
Ingredienser:
3st ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Kräm:
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Vispa ägg och socker poröst
- Blanda i det kalla vattnet och sist i mjölet hoprört med bakpulvret.
- Grädda i långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter, kolla med sticka.
- Låt kakan svalna.
- Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att äggulorna kan skära sig om du har för hög värme.
- Bred ut krämen över kakan och strö sist över kokos.
Lycka till! Mumsiga kakor att bjuda till fikat!
Kakfatet har jag kavlat själv i stengodslera. Se under flik ”Mina hantverk-keramik-Pelargonfat”