Påskgodis hemgjorda Bounty ägg

påskgodis

Påskgodis hemgjorda Bounty ägg

Det finns ju så mycket fint och roligt påskgodis i butikerna nu! Speciellt alla färggranna foliekycklingar, påskharar och ägg! Men de är ju inte jättegoda, idag har vi gjort lite hemgjort påskgodis. Smarrig Bountychoklad i form av små ägg är ett lätt och supergott godis, som passar till påsk!

påskgodis

Påskgodis hemgjorda Bounty ägg

Recept från tidningen Hembakat 25–30 st

50 g smör, smält
3 dl kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde

Garnering
100–150 g mörk choklad, smält
Blommor av marsipan (kakstans från Panduro), gul marsipan med banansmak, grön marsipan med päronsmak (Odense marsipan).

Bounty ägg

Gör så här:

  1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde. Ställ smeten i kylen i en stund.
  2. Rulla smeten till små ägg lägg dem på en skärbräda. Ställ kokosbitarna i frysen i ca 30 min.
  3. Tag ut små blommor av marsipan, med en liten blomstans.
  4. Doppa kokosbitarna i smält, mörk choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Sätt dit marsipanblomman innan de stelnat helt. Det går jättefort, då bountyäggen är frysta.

Man kan också spritsa äggen snygg som riktiga påskägg, men det kräver ju lite spritstalang! Det här var lite enklare med marsipanblommor! Det här godiset passar bra att göra även med de små barnen!

påskgodis

 

Lycka till och Glad Påsk!

Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen