Påskgodis hemgjorda Bounty ägg
Det finns ju så mycket fint och roligt påskgodis i butikerna nu! Speciellt alla färggranna foliekycklingar, påskharar och ägg! Men de är ju inte jättegoda, idag har vi gjort lite hemgjort påskgodis. Smarrig Bountychoklad i form av små ägg är ett lätt och supergott godis, som passar till påsk!
Påskgodis hemgjorda Bounty ägg
Recept från tidningen Hembakat 25–30 st
50 g smör, smält
3 dl kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
Garnering
100–150 g mörk choklad, smält
Blommor av marsipan (kakstans från Panduro), gul marsipan med banansmak, grön marsipan med päronsmak (Odense marsipan).
Bounty ägg
Gör så här:
- Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde. Ställ smeten i kylen i en stund.
- Rulla smeten till små ägg lägg dem på en skärbräda. Ställ kokosbitarna i frysen i ca 30 min.
- Tag ut små blommor av marsipan, med en liten blomstans.
- Doppa kokosbitarna i smält, mörk choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Sätt dit marsipanblomman innan de stelnat helt. Det går jättefort, då bountyäggen är frysta.
Man kan också spritsa äggen snygg som riktiga påskägg, men det kräver ju lite spritstalang! Det här var lite enklare med marsipanblommor! Det här godiset passar bra att göra även med de små barnen!
Lycka till och Glad Påsk!
Katarina