Påskgodis Hallontryffel

Påskgodis Hallontryffel

Påsken närmar sig, och jag passar på att göra lite hemlagad godis! Dagens smaskiga inlägg är en Hallontryffel med vit choklad. Man kan fixa till dem på två olika sätt, här är receptet!

Påskgodis Hallontryffel

Miniägg – vit choklad fyllda med hallontryffel – lite mer avancerat att göra.

Påskgodis Hallontryffel

Hallontryffelägg – små tryffelägg rullade i florsocker och karamellströssel – en lättfixad variant.

Påskgodis Hallontryffel

Påskgodis/Hallontryffel – recept

Originalreceptet kommer från Kriis Kitchen

De söta äggformen kommer från Panduro

Ingredienser (ca 25 stycken)

125 g hallon (ca 2 dl)
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
200 g vit choklad + 100 g vit choklad
strössel

Dekoration praliner: ätbartlim, syrliga strösselkulor

Dekoration tryffelägg: florsocker och karamellströssel

Hallontryffel – praliner – Gör så här:

Börja med att göra pralinskalen: Smält 100 g av den vita chokladen över vattenbad eller i mikron. Pensla formen med ett lager vit choklad, låt stelna i kylen en liten stund.

Hallontryffeln:

1) Passera hallonen genom en sil. Mängden hallonpuré ska bli 0,5 dl.

2) Lägg hallonpurén i en kastrull och koka försiktigt utan lock tills mängden har reducerats till halva mängden och fått en gelékonsistens. Det tar ett par minuter.

3) Tillsätt vispgrädde och smör och koka upp. Ta blandningen från plattan.

4) Hacka 200 g av chokladen grovt och blanda ner den i hallongrädden. Rör om tills chokladen har smält. Om smeten skär sig, låt den svalna något och vispa ihop den ordentligt på nytt.

5) Klicka nu i lite hallontryffel i pralinskalen, ställ in i kylen en stund för att stelna.

6) Värm den vita smälta chokladen lite grann i micron, och pensla sedan ett lager vit choklad över pralinerna, låt stelna helt i kylen.

7) Ploppa ur pralinerna ur formen, skär fint runt kanterna, pensla med lite ätbart lim och strö strösselkulor över, klart!

Påskgodis Hallontryffel

Påskgodis Hallontryffel

Hallontryffel – ägg:

  • Eftersom jag fick en skål hallontryffel över, så var det bara att rulla kulor (ägg) av resten av tryffeln.
  • Rulla tryffeläggen i lite strössel och florsocker, förvara i kylen.

De här blev ett lite sötsyrligt godis, som blev riktigt sött och barnvänligt!

Glad Påsk! ??? Nu tar jag Påsklov….det blir säkert lite Instastory i Påskhelgen!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen