Då var det dax för Påskhelg och påskfirande! Det blir den klassiska svenska påskmaten på vårt påskbord med sillar, lax, ägghalvor, färskpotatis och laxcheesecake och så lammstek till middag…sen blir det ju en god påsktårta och påskgodis! Idag har jag testat att göra egen påskchoklad med massa smaskigt i!

Påskgodis
Såå lättfixat och kul med hemmagjorda praliner! Är man proffs på att temperera choklad blir de så klart finare…men det funkar ändå med vanlig mörk choklad som man smälter lite åt gången och sedan blandar i några bitar hackad choklad mot slutet av rörningen!

Påskgodis
🌼 Choklad (gärna en finare sort men det funkar med blockchoklad
🌼 Pistagenötter
🌼 Blåbär
🌼 Hallon torkade
🌼 Kokosflagor
🌼 Skumharar
🌼 Godisägg
🌼 Siliconform (Sostrene Grenes)

Påskchoklad – gör så här:

- Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i micron. Mitt tips att först smälta ca 80% av chokladen röra den slät och sedan ha i resten av den hackade chokladen och röra gör att chokladen nästan bli som tempererad choklad!

2) Fyll formarna med choklad, lite mer än hälften är lagom.

3) Klipp Skumhararna i små bitar, hacka pistachenötterna, smula de torkade hallonen, krossa kokosflagorna. Lägg några blåbär och olika sorters bitar av nötter, kokos och skumharar.

4) Fyll formen med mer choklad, släta till med en kniv eller sked och strössla nötter och hallon över chokladen. Låt stelna i rumstemperatur, eller i en sval.

Påskgodis – choklad
När chokladen stelnat är det bara att plocka dem ur formen och njuta! Jag tycker att det blir extra gott med blåbär, hållbarheten brukar ju vara ganska kort med bär i choklad…så ät upp dem inom en vecka! Jag förvarar dem i kylen.
Lycka till! 💖 Katarina