Idag tänkte jag bjuda på godsaker till påskfirandet! Det är egentligen helt vanliga klassiska kokostoppar som jag piffat till med ett par extra ingredienser och gul karamellfärg. Kokoskakor eller kokostoppar som jag format till ägg, färgat gula och dekorerat med vit smält choklad och karamellfärgat strössel. Varsågoda supersmaskiga påskkakor!
Kokoskakor – Gott till påskfikat!
Kokoskakor – ingredienser:
(antal en plåt ca 15 st)
🐣 5 dl kokos
🐣 2 dl cornflakes
🐣 50 g smör
🐣 1 dl socker
🐣 2 ägg
🐣 2 tsk gul karamellfärg
Dekoration: smält 100 g vit choklad, strössel (mini pärlor)
Kokoskakor – gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Häll kokosflingorna i skål och droppa i karamellfärg och blanda.
- Rör ihop smält smör, socker och ägg.
- Mortla cornflakesen och blanda ner i kaksmeten. Blanda rejält så allt blir en jämn och fin kaksmet.
- Låt smeten vila i 15 minuter.
Vill ni se en film?
De här kakorna är såå lättbakade och saftiga och goda! De håller länge i en tät burk.
Vill ni ha fler tips till påskfikat, klicka in på länkarna.
🐣 Glassbakelser till påsk
Lycka till!
Kram 💖 Katarina