Vintrig vaniljkaka
När vi är i stugan, brukar jag alltid baka något väldigt enkelt och gott! Den här ”Vintriga vaniljkakan”…det lät snyggare än ”dagiskaka” som originalet heter, den har säkert fler namn. Egentligen är det en alldeles vanlig sockerkaka, som man delat mitt itu hällt på en smörblandning och lagt ihop igen…men det känns som att kakan är fylld med en härlig vaniljkräm! Prova att baka den, ni kommer säker baka den massor av gånger!
Vintrig vaniljkaka
En härligt saftig sockerkaka fylld med lätt vaniljsås, dekorerad med florsocker, pärlsocker, flagad mandel och kristyr.
Vintrig vaniljkaka – Recept
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Gör så här:
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver i separat bunke.
- Rör ner mjölblandningen i äggvispet, och rör sist ner det kokande vattnet.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 200 grader.
Ingredienser till fyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Koka smör, mjölk och vaniljsocker under omrörning i en kastrull i ca 4 min.
- Dela den varma kakan, häll på fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop.
- Pudra florsocker över kakan. Dekorera med pärlsocker, flagad mandel och sist kristyr.
Så här ser kakan ut inuti (en lite vårig bild blev det…) vi hann äta upp kakan med kristyren innan jag hann fota den!
Lycka till med bakningen!
Kram Katarina