När jag har semester brukar det bli mer bakning än pyssel! Det är så avkopplande att baka, och det går åt på en gång! Vad är väl bättre en fika efter en härlig promenad i snön! Den här kakan är en klassiker som både mormor och mamma brukade baka. En sockerkaka som smakar kanelbulle, och som är så saftig och god! Varsågoda dagens bakrecept: Kardemummakaka
Kardemummakaka – recept:
Originalreceptet kommer från klassisken ”Sju sorters kakor” men finns hos Recept.nu
- 6 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 dl strösocker
- 1 msk kardemumma, nystött
- 100 g smör, rumstempererat
- 2,5 dl mjölk
Strössel
- 2 msk pärlsocker
- 1 tsk Kanel, mald
- 0,5 tsk kardemumma, nystött
Kardemummakaka – Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en gjutjärnspanna eller rund form, ca 24 cm i diameter.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt smöret i små bitar och nyp ihop väl med mjölet.
- Tillsätt mjölken och rör ihop till en tjock smet.
- Bred ut smeten i pannan eller formen och strö över strösslet.
- Baka i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Prova med sticka att kakan är torr i mitten.
Lycka till! Vill du ha fler recept på mjuka kakor, klicka på länken.
Kram Katarina