Kanelbullekladdkaka
Igår var det ju kanelbullens dag, säkert ingen som missat… Eftersom mina tjejkompisar skulle komma på kvällsfika så passade det bra att testa något nytt, en kanelbullkladdkaka. En saftig och lättbakad kladdkaka som jag serverade fluffig vaniljvisp till, åh så gott! Blev helt klart godkänd av alla!
Kanelbullekladdkaka – Många olika recept
Det finns många olika recept av denna, bl.a hos Fixa själv, Fridas bakblogg, och denna som jag hittade hos Fridas Food. Jag valde den eftersom den är toppad med mandelmassa…älskar mandelmassa!
Kanelbullekladdkaka – från Fridas Food
Ingredienser:
75 gram smör
50 gram vit choklad
2 st ägg
2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
2 ½ dl vetemjöl
200 gram mandelmassa
2 tsk kanel
Pärlsocker
Vaniljglass, vaniljvisp eller lättvispad grädde
Kanelbullekladdkaka – Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Finhacka eller riv chokladen.
3) Smält smöret och rör i chokladen.
4) Rör ihop ägg och socker. Vispa ej!
5) Tillsätt mjölet och vaniljpulver och rör om.
6) Tillsätt smör & chokladblandningen och rör om.
7) Smörj en form med avtagbara kanter och pudra på vetemjöl runt om kanterna. Häll på smeten.
8) Riv mandelmassan och blanda den med kanel. Tillsätt mer kanel om du önskar mer.
9) Tryck ner mandelmassan runt om som en spiral i kakan.
10) Strö över pärlsocker.
11) Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Tiden i ugnen beror på hur stor form du använder och hur varm din ugn är. Jag använde en 24 cm form, och det tog 25 min i ugnen för lagom kladdig konsistens. (Men den skall vara kladdig men ej för rinnig när den tas ut, prova med sticka.
12) Låt kakan vila helst 30 minuter innan den serveras. (Här serverade jag den helt kall, tillsammans med vaniljvisp och det var jättegott!)
Serverar man kakan varm är det nog supergott med en kula vaniljglass.
Hoppas ni testar den här! ? Katarina
2 reaktioner på ”Kanelbullekladdkaka”
Jättegod, mums
Hej!
Så roligt att du testat att baka den 💖