Daimkladdkaka

daimkladdkaka

Daimkladdkaka

Det känns att vi närmar oss julmånaden, för i vi testar nya bakrecept nästan varje dag! Allt ifrån lussebullar, kladdkakor och julgodis! Man undrar alltid vad som blir årets mest populära julgodis…det känns som det kanske blir fudge…man kan hitta olika fudgerecept i många bakgrupper och jultidningar. Det måste nog testas! Idag blev det härliga kladdkakerutor med daimbitar, toppade med vit choklad, snöflingor och hackad daim. Superenkelt att baka och räcker till många!

daimkladdkaka

Daimkladdkaka

200g smör
200g mörk blockchoklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl daimkulor eller en hackad daimchoklad

Dekoration:

Ca 50 gr vit choklad
1/2 till 1 hackad daim eller daimkulor
snöflingor (Oetker)

Daimkladdkaka – Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200grader.
  2. Smält smöret och dra av kastrullen. Bryt ner blockchoklad och låt den smälta.
  3. Vispa ägg och socker luftigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen bunke.
  5. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist smöret.
  6. Klä en långpanna (20×30 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över hackad diam.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  8. Låt svalna helt
  9. Dekoration: smält vit choklad och ringla över kakan, strö hackad daim och snöflingor över hela kakan.
  10. Skär i rutor. Servera  gärna med grädde.

daimkladdkaka

Det här måste ni bara testa, sån härlig kombination med daim och vit choklad, skulle kunna passa med lite polkakross på toppen för extra julkänsla. Det måste jag prova nästa gång! Lycka till med bakningen!

Hälsningar Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen