Baka Blondies
En gång i veckan försöker jag baka något gott till kvällens fika…målet är oftast att prova något nytt recept! En sak som jag tänkte på är att jag bara skriver att precis allt är sååå gott! Det är ju inte alltid att precis allt blir gott ? Och allt blir inte snyggt heller… Men det är bara de bakverken som vi tycker om och blir fina på bild, som jag lägger ut här på bloggen….Dagens bakverk gick åt väldigt snabbt här hemma! Supersega, kolasmakande Blondies, en ljusare variant av Brownies…Saftiga och söt/salta på samma gång!
Baka Blondies – så saftiga och goda, toppade med lite flingsalt! Bonus är att det är superenkla att baka!
Baka Blondies
Recept kommer från tidningen Hembakat nr 2/2017, ursprungsreceptet kommer från Söta Saker: Mjuka Kakor av Theresia Franklin.
Ingredienser: (ca 15-20 st – beror på hur stora bitar du skär)
- 100 g extrasaltat smör (jag använde vanligt)
- 3 1/2 dl farinsocker ( jag använde hälften farinsocker/ hälften vanligt socker..blev väldigt bra!)
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 msk jordnötssmör
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 100 g vit choklad
- 1 dl valnötter
Dekoration: flingsalt
Verktyg: form 20×25 cm, bakplåtspapper. Ugnstemperatur: 150 grader
Baka Blondies – gör så här:
- Sätt ugnen på 150 g.
- Blanda smör, farinsocker (& socker) och vaniljsocker
- Blanda ner ägg och jordnötssmör
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.
- Klä en form med bakplåtspapper, bred ut smeten.
- Hacka chokladen grovt, tryck ner chokladbitarna och valnötterna jämt över kakan.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna och strö lite flingsalt över, skär sedan i rutor.
Hoppas ni gillar dem!
Kram Katarina