Äppelkaka recept

Äppelkaka recept

Idag bjuder jag på en väldigt saftig och lättbakad äppelkaka! En kaka som jag brukar baka varje år i äppeltider, så lättbakad och smaskig! Den kan serveras ljummen eller kall med lättvispad grädde eller god som den är! Varsågod här är äppelkaka recept!

Äppelkaka recept

Den här saftiga äppelkakan kommer från klassiska kokboken ”Sju sorters kakor” och kallas också ”Fyriskaka”

Äppelkaka – recept

Fyriskaka
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Garnering
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk strösocker
1 tsk kanel

Servering:
Lättvispad grädde, med lite vaniljsocker i är väldigt gott. Om kakan serveras ljummen är det även gott med vaniljglass. Äppelkakan är även god och saftig som den är till en kopp kaffe eller te.

Äppelkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Rör smör och socker pösigt.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i formen.
  5. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-40 min.
Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen