Mazarintårta med jordgubbar
I helgen provade jag att baka en Mazarintårta för första gången, inspiration fick jag från programmet ”Hela Sverige bakar”. Den blev riktigt god!
Jag serverade jordgubbar och grädde till, och dekorerade med lite syrener.
Så somrigt! Här kommer receptet;
Ingredienser:
Mördeg:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
Mazarinmassa:
200 g mandelmassa
100 g smör
80 g ägg (ca 2 st små ägg)
Glasyr:
Florsocker
Vatten
Gör så här:
- Blanda ihop mördegsingredienserna till en deg och förvara i kylen.
- Kavla ut degen och klä en form.
- Blanda mandelmassa och smör klumpfritt. Blanda i ägg, överarbeta inte.
- Fyll mördegsformen med massa. Baka i 180 grader i ca 30 minuter. (Baktid kan variera..)
Låt kakan svalna helt. - Glasyr, lös upp florsocker och vatten, till lagom konsistens. Glasera tårtan.
Dekorera gärna med jordgubbar, grädde och syrener!