Mazarintårta med med jordgubbar

mazarintårta

 

Mazarintårta med jordgubbar

I helgen provade jag att baka en Mazarintårta för första gången, inspiration fick jag från programmet ”Hela Sverige bakar”. Den blev riktigt god!
Jag serverade jordgubbar och grädde till, och dekorerade med lite syrener.
Så somrigt! Här kommer receptet;

Ingredienser:
Mördeg:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
Mazarinmassa:
200 g mandelmassa
100 g smör
80 g ägg (ca 2 st små ägg)
Glasyr:
Florsocker
Vatten

Gör så här:

  1. Blanda ihop mördegsingredienserna till en deg och förvara i kylen.
  2. Kavla ut degen och klä en form.
  3. Blanda mandelmassa och smör klumpfritt. Blanda i ägg, överarbeta inte.
  4. Fyll mördegsformen med massa. Baka i 180 grader i ca 30 minuter. (Baktid kan variera..)
    Låt kakan svalna helt.
  5. Glasyr, lös upp florsocker och vatten, till lagom konsistens. Glasera tårtan.
    Dekorera gärna med jordgubbar, grädde och syrener!

    • Mazarintårta
Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen