Kalas med Pavlovatårta

Pavlovatårta

Kalas med Pavlovatårta

Pavlovatårta med lemon curd och färska bär

Den här tårtan bakade jag till kvällens födelsedagskalas.
Väldigt enkel att göra, och jag fuskade dessutom med en färdigköpt lemoncurd.
Den här köpte jag på Harrods i London för att burken var så fin!

Pavlovatårta

Pavlova (bra recept från Per Morberg)

Ingredienser
4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12%)

Gör så här:
Sätt ugnen på 140 rader.

  1. Vispa äggvitorna till styvt skum.
  2. Rör ner sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar.
  3. Tillsätt maizenamjöl och ättiksprit och rör om väl.
  4. Bred ut smeten på smort och mjölat bakplåtspapper i en jämn cirkel.
  5. Grädda i ugnen i 1 timme och 15 min. Stäng av ugnen och låt tårtbotten stå kvar i ugnen i minst två timmar eller över natten.

Garnera tårtan, precis innan servering.
Bred ut lemon curd, smaksak hur mycket men jag tog ca 200 g.
Bred på ca 3 dl vispad grädde. Garnera med färska bär.
Jag tog jordgubbar, amerikanska blåbär och några passionsfrukter.
Ett gott alternativ är färsk ananas, passionsfrukt, jordgubbar och nektarin.
Klar att servera!

Pavlovatårta

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen