Kalas med Pavlovatårta
Pavlovatårta med lemon curd och färska bär
Den här tårtan bakade jag till kvällens födelsedagskalas.
Väldigt enkel att göra, och jag fuskade dessutom med en färdigköpt lemoncurd.
Den här köpte jag på Harrods i London för att burken var så fin!
Pavlova (bra recept från Per Morberg)
Ingredienser
4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12%)
Gör så här:
Sätt ugnen på 140 rader.
- Vispa äggvitorna till styvt skum.
- Rör ner sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar.
- Tillsätt maizenamjöl och ättiksprit och rör om väl.
- Bred ut smeten på smort och mjölat bakplåtspapper i en jämn cirkel.
- Grädda i ugnen i 1 timme och 15 min. Stäng av ugnen och låt tårtbotten stå kvar i ugnen i minst två timmar eller över natten.
Garnera tårtan, precis innan servering.
Bred ut lemon curd, smaksak hur mycket men jag tog ca 200 g.
Bred på ca 3 dl vispad grädde. Garnera med färska bär.
Jag tog jordgubbar, amerikanska blåbär och några passionsfrukter.
Ett gott alternativ är färsk ananas, passionsfrukt, jordgubbar och nektarin.
Klar att servera!