Toscakakor
En burk med småkakor är alltid bra att ha hemma! Himla gott till en kopp kaffe…och så farligt onyttigt är det väl inte heller! De här Toscakakorna bakade jag till midsommarfikat…de kommer säkert bli en av favoritkaka här hemma! Lättskuren mördeg toppade med toscasmet åh så gott!
Toscakakor – Mördegskakor toppade med Toscasmet
Toscakakor
Det här receptet kommer från Ernst så klart, han lyckas då med allt! Tänk snart börjar Sommar med Ernst…fortfarande ett av mina favoritprogram!
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 1 dl socker
- 1 ägg
Tosca
- 100 g mandelspån
- 50 g pistage (detta hoppade jag över och ersatte med mandelspån)
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 1 nypa salt
(Obs! Det blev väldigt mycket smet, så det räcker säkert att halvera receptet på Toscakakor)
Toscakakor – gör så här:
Mördeg
Göra kakorna
1) Rulla en 3×3 cm i diameter korv av mördegen och skiva ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på bakplåtspapper och tryck en grop mitt av degskivan. Lägg en klick av toscasmeten på kakan.
2) Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Lycka till med dagens bakning!
Kram Katarina
1 reaktion på ”Toscakakor”
Hejhej tänkte prova receptet nu i helgen men undrar bara ungefär hur många kakor det blev då jag behöver göra 60st! 2 eller 3 satser kanske räcker?