I helgen bakade jag superenkla kakor med juliga smaker! Så enkelt att blanda ihop en mördeg, och krydda med kanel och socker på toppen! En toppengod liten kaka att servera till te eller kaffe! Här är receptet till kanelkakor!
Kanelkakor – ett god liten kaka!
Kanelkakor – gör så här:
- Blanda smeten gärna med en köksmaskin, så går det supersnabbt! Mördeg ska ju inte blandas för länge, man kan låta den vila i kylen någon halvtimme, men jag struntade i det och rullade bollar på en gång!
- Lägg ut på en plåt, platta till med fingertopparna och sen en gaffel.
- Blanda socker och kanel och strö rejält över kakorna.
- In i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
- Låt svalna och pudra florsocker över.
Kanelkakor – recept!
Yield: 30
Kanelkakor
Kanelkakor en god kaka till kaffet! Så lättbakad med julmsmaker!
Ingredients
- 100 gr mjukt smör
- 0,75 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kardemumma
- 1 ägg
- Ovanpå kakorna: blanda socker och kanel
- När de svalnat kan man pudra florsocker över.
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda ihop alla ingredienserna. Knåda degen till den blir smidig.
- Dela upp degen i 30 bitar och rulla till bollar. Placera ut dem på en plåt och platta till dem med fingrarna.
- Vill man ha fint mönster kan man platta till dem även med en gaffel.
- Blanda socker och kanel och strö över kakorna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 min
- När de svalnat kan man strö florsocker över.
Lycka till med bakningen!
Det är såå kul att baka och speciellt lättbakade bakverk! Nu har vi en burk med goda kakor att äta till kaffet, perfekt att ha i kylen! Visst är det väl ändå nyttigare med med en hembakad kaka än en fabriksgjord!
Trevlig helg! På måndag bjuder jag på årets adventkalender på bloggen! Håll utkik, ska bli så roligt att få visa upp den!
Kram 💖 Katarina