Idag tänkte jag bjuda er på min mormors godaste kakor! Hon bakade nästan alltid de här smaskiga kakorna när vi skulle komma på besök…jag är så glad att jag har kvar receptet! Egentligen skulle man nog kunna kalla dem ”Kaffekoppskakor” eftersom man använder en kaffekopp som mått till ingredienserna. Här får ni havrekakor recept på ”Inga-Lisa-kakor
Havrekakor recept – Inga-Lisakakor eller kaffekoppskakor, spröda, sega och otroligt lättbakade! Vill du hellre köpa dina kakor så finns ju havrekakor i matbutiken, men det är ju sån skillnad på hembakat! Just såna här kakor, helt underbara!
Havrekakor recept: Inga-Lisakakor
Ingredienser:
1 kaffekopp smör
1 kaffekopp socker
1 kaffekopp mjöl
1 kaffekopp havregryn
1/2 kaffekopp russin
1/2 kaffekopp hackad mandel (valfritt)
1 tsk bikarbonat
Havrekakor recept – Inga-Lisakakor – Gör så här:
1) Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
2) Rulla små bollar (ca 30 bollar) platta till kakorna, använd två plåtar.
3) Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 min, kakarna ska vara ljusbruna. (Tiden beror på hur stora kakor du gör)
Hoppas ni gillar dem!
Kram Katarina
2 reaktioner på ”Havrekakor recept Inga-Lisakakor”
ska nog test baka dessa 🙂
Hej Lena,
Vad roligt, ja kakorna är en stor favorit här hemma och otroligt lättbakade.
?? Katarina