Cornflakeskakor
Just nu är det mycket bakning på bloggen! Jag har många olika större pysselprojekt på gång, men mellan alla torktider så är det ju kul att baka något! De här smaskiga cornflakeskakorna blev verkligen omtyckta av familjen…de tog slut på en gång! Ett superenkelt recept när det bakas i en form och skärs till rutor. Cornflakesmassan har en härlig chokladsmak och underbar seg konsistensen! Häll smält ljus och mörk kakan över kakan och virvla ett snyggt marmormönster…toppa med flingsalt så blir det extra gott!
Cornflakeskakor
Receptet har jag hittat hos Jennys Matblogg
Ingredienser:
- 175 gram smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 3/4 dl kokosflingor
- 3-4 dl cornflakes ( krossade )
- 1 msk kakao
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- ca 200 gram mjölkchoklad
- ca 100 gram mörk choklad
- flingsalt
Cornflakeskakor – Gör så här :
- Ställ ugnen på 180 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Häll upp socker,kokos, cornflakes ( smeten ska bli kletig med inte stum , kakao , mjöl och bakpulver( blandat med mjölet ) och rör om ordentligt.
- Häll sedan ut i en bakplåtspappersklädd form ( 20 *30 cm ) och grädda i mitten på ugnen i cirka 17- 20 minuter.
- Hacka båda chokladsorterna och smält den ljusa chokladen först i micron/eller över vattenbad.
- Tag kakan ur ugnen och bred ut den ljusa chokladen över kakan. Smält lite mörk choklad, ringla över kakan, och dra med en gaffel för att få fram marmormönstret. Låt svalna något.
- Strö lite flingsalt över chokladen, låt stelna helt i rumstemperatur. Obs! ställer du den för svalt blir chokladen gråaktig.
- Skär sedan upp i lagom stora bitar.
Lycka till med dagens bakning! De här måste ni prova! Så goda och enkla att baka! Missa inte ”Det stora tårtslaget” på 7:an ikväll om ni gillar tårtor! De är otroliga konstverk som skapas!
Kram Katarina