Snögubbecupcakes
Idag tänkte jag tipsa om en supergod och kul julcupcakes i form av en snögubbe. Jag valde att göra klassiska pepparkaksmuffins, spritsa syrlig frosting, strö kokos som snöflingor…och så det roliga ett huvud av en marshmallow som man enkelt dekorerar med livsmedelspennor. Hoppas ni gillar dem! Det kan ju vara kul att göra till julafton!
Snögubbecupcakes – minicupcake med pepparkakssmet, syrlig frosting, kokossnö och ett huvud av marshmallow.
Pepparkaksmuffins
Receptet kommer från Leila, min favorit! Blir alltid lyckade bakverk! Jag använde minimuffinsformar från Lagerhaus.
Ingredienser:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft, 200 grader vanlig ugn.
- Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. smält smör, och häll i mjölken samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna.
- Häll i det smälta ”pepparkakssmöret” i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt.
- Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 12-15 min om du gör stora muffins, och kortare om du gör minimuffins. Testa med sticka och håll koll på dem!
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Frosting – gör så här:
Vispa ihop med elvisp, lägg frostingen i en spritspåse och spritsa ovanpå muffinsen.
Snögubbar:
Ingredienser: Marsmallows, kokos, livsmedelspennor (Panduro)
Gör så här:
- Tryck fast en marshmallow i frostingen.
- Strö kokos över frostingen.
- Tag fram pennorna rita ögon, morot och mun. Det funkar himla bra med pennor!
Snögubbarna är klara att servera!
Cupcakesen håller sig fint om man förvarar dem svalt på t.ex ett tårtfat med lock…även marshmallowsen håller sig färska länge, om de förvaras under lock.
Lycka till! Snart kan man nästan säga God jul…! ?? Katarina