Något som jag nästan alltid bakar i december är Saffransskorpor. Det är så himla gott att ta en skorpa till kaffet, de håller så länge och är fina att ha framme i en burk. Det är så himla lättbakat, här är det superenkla receptet.
Saffransskorpor – lättbakat och gott!
Saffransskorpor – recept:
Receptet kommer från Leila, det har jag bakat i massor av år. Lägger upp det här så jag hittar det om det försvinner från hennes sida. Ni kan klicka på länken för att komma till hennes recept, eller kika här.
Det blir ca 35 skorpor
Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Saffransskorpor – gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Tag ut längderna, sänk temperaturen till 125 grader. Innan du sätter in plåten igen, så skär man längderna i ca 1 cm tjocka skivor.
7) Torka skorporna i mitten av ugnen på 125 grader i ca 15 minuter. Det är ju smaksak hur hårda man vill ha dem, jag skulle rekommendera att grädda dem en kvart till för jag gillar när de är lite mer hårda.
Saffransskorpor en fin gåva
Förvara skorporna i en tät burk. Det är så fina att ha framme i köket, och håller länge! Det är så fin kombo till en kopp te eller kaffe. Ett gulligt gåbortpresent-tips är att lägga dem i en cellofanplastpåse, göra en handskriven etikett och ge bort som gåva!
Lycka till! Kram ⭐️ Katarina