På julpysselkvällen dukade jag upp lite godsaker, bland annat den här lättbakade fudgen med dumle. Tjejerna gillade dem verkligen,så jag kan varmt rekommendera att göra såna här smaskiga dumlefudge-godisar.
Dumle fudge toppade med flingsalt
Dumle fudge – recept:
Dumlefudge receptet kommer från fina bakbloggen Victorias kök
⭐️ 3 dl vispgrädde
⭐️ 3 dl strösocker
⭐️ 1 dl ljus sirap
⭐️ 50g smör
⭐️ 140g dumlekolor (hackade)
1 näve mini marshmallows eller stora men dela de då i småbitar
Flingsalt
Dumle fudge – Gör så här:
- Koka upp grädde, strösocker och ljus sirap i en rätt stor kastrull. Säng värmen och låt det småputtra tills du nått en temperatur på 120 grader, då får du en perfekt fudge.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Rör tills du får en slät smet.
- Tillsätt hackad Dumle och rör tills smeten är slät.
- Tillsätt sist marshmallows och rör bara lätt, det ska vara marschmallowsbitar kvar. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt om så önskas. Låt stelna i kylen gärna över natten. Det är enklare att att skära i kuber om de är helt stela.
Smaskig och lättbakat
Jag tycker att det här är ett jättebra alternativ till knäck, som kan vara lite tufft för tänderna för de äldre. Sött, kolasmakande och håller länge i en burk i kylen. OBS! Kom ihåg flingsaltet det är det som ger den härliga kombon sött och salt.
Vill ni ha fler tips på julgodis, klicka in på länken för många bra och enkla recept.
Lycka till!
Kram 🧑🎄 Katarina