Vika papperstjärna

Papperstjärna

Idag fortsätter vi med de enkla små julpysslen här på bloggen. Söta vita papperstjärnor av smörpapper. Stjärnorna kan ju vikas i vilket papper som helst, och klippas på vilket sätt som helst! Ett perfekt pyssel för en pysselkväll, väldigt lätt och billigt material så alla kan göra många! Här är dagens julpyssel: vika papperstjärna

Vika pappersstjärna

Vika papperstjärna

Den här idéén har jag hämtat från @Vitanyanser som till denna jul kommit med en bok hur man viker många fina saker till jul. Boken heter ”Vinterstjärna & Iskristall” jag har inte köpt den ännu, men ni kan kika på Instagram om ni vill ha mer inspiration till pappersvikning. Mina stjärnor liknar Jennys, men jag har piffat till dem lite med klippta jack och pärlor, samt limmat snöret på baksidan av stjärnorna så att de hänger på annorlunda sätt i granen.

Stjärna material

Papperstjärna – material:

⭐️ smörpapper eller annat papper
⭐️ snöre
⭐️ pärla

Verktyg: sax, linjal, penna, limstift

Vika pappersstjärna

Vika papperstjärna – gör så här:

Mät
1) Klipp till en remsa som är 10 cm bred och hela rullens bredd tror den är ca 30 cm lång.
Vika
2) Vik remsan dubbelt på längden.
Vik igen
3) Vik hela pappret en gång till.
Rita
4) Rita sicksack längs sidorna.
Klipp
5) Klipp efter sicksack-kanten.
Vira ut
6) Veckla ut remsan och släta till vikningarna med fingrarna. Dax att vika ett dragspel.
Vik
7) Vik ett dragspel, plocka fram limstift och snöre.
Knyt
8) Knyt ett snöre på mitten, tag lite längre snöre då det ska användas till att kunna hänga upp stjärnan. För knuten åt ena sidan.
Vika pappersstjärna
8) Limma fast en pärla i mitten på stjärnan, nu har vi vikt den nedersta snurran i bilden, dax att göra den andra pappersstjärnan. För att stjärnorna ska hänga platt i granen har jag limmat fast snöret på baksidan av stjärnorna.

Papperstjärna med hål

Den här stjärnan görs på samma vis, skillnaden är att man låter bli att klippa kanterna, samt att jag klippt två jack i stjärnan innan jag limmar ihop den.

Vika pappersstjärna

Stjärnorna är klara!

Nu är det bara att vika flera, hur lätt som helst! Man kan göra en fin stjärndekoration till fönster eller vägg och göra många. Tänk vad fint det vore att sätta dem på en pinne med en ljusslinga på. Man kan också dekorera paketen med stjärnorna.

Lycka till med dagens julpyssel!

Kram 🧑‍🎄 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen