Jordnötsrutor, ett supergott julgodis!
De här jordnötsrutorna är absolut en favorit på godisbordet på julafton! Rutorna är dessutom väldigt lättgjorda, och det blir riktigt många, som räcker hela julhelgen! Det här receptet kommer från boken ”Vinterns söta” av systrarna Eisenman.
Jordnötsrutor
Hemmagjord strut av tårtpapper, mönstrat papper och sidenband. beskrivning på hur man tillverkar strutar, se tidigare inlägg ”Att göra strutar”.
Jordnötsrutor
Ingredienser
- ca 2.5 dl jordnötssmör
- 2 dl ljus sirap
- 1 dl farinsocker
- 1 dl kokosflingor
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 l K-special flingor eller corn flakes
- 150 g mörk choklad
- 1-2 dl jordnötter
- ca 50 g mjölkchoklad
Gör så här
- Smörj en ugnsform eller plåt.
- Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp.
- Rör ner kokos, vaniljsocker och flingor och blanda väl. Tryck ut massan i formen i ett ca 1 cm tjockt lager.
- Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred sedan ut den över massan.
- Strö över jordnötterna och ställ in i kylskåpet för att stelna.
- Smält mjölkchokladen och spritsa eller ringla den över kakan. Bryt sönder i bitar eller skär i rutor.
- Man kan ju dekorera dina jordnötsrutor hur du vill! Jag använde bara mörk choklad, och dekorerade med snöflingor och silverkulor från (DrOetker)
Lycka till! Snart kommer fler godisrecept på sidan…