Drömgod chokladfudge
Nu har jag börjat testbaka årets julgodis! Fudge i alla varianter verkar vara en av årets trender! Så naturligtvis måste det testas, så här kommer första receptet från en favoritbakblogg! Lindas bakskola, så himla bra recept! Den här chokladfudgen har bara 3 ingredienser och går supersnabbt att göra! Blev väldigt gott enligt helgens gäster, ett bra julgodis för dem som är rädd om plomberna och inte klarar knäck och kola!
Drömgod chokladfudge, kanske inte så perfekt fina som Lindas…men de blev så goda!
Chokladfudge
Ingredienser:
Ca 40 bitar
400 g mörk choklad (Jag tog det jag hade hemma, vanlig billig mörk choklad och även lite mjölkchoklad blev himla gott ändå!
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
Garnering
florsocker eller små julgranar (Oetker)
Chokladfudge – gör så här:
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Låt den stelna i kylen. Skär fudgen i bitar när den stelnat. Pudra över florsocker.
Låt gärna fudgen stelna ett par dagar i kylen, då får den en hårdare konsistens. Förvara i kylen.
Lycka till med julgodiset!
/Katarina