Ett enkelt efterrättstips, är att dekorera din färdigköpta glass med lite hemmagjorda chokladdekorationer i choklad. Det är lättgjort, kan förberedas i kylen, och ser proffsigt ut!
Chokladdekorationer – material:
⭐️ Enkel blockchoklad, mörk och vit ( eller välj lyxigare varianter om du vill) (från Ica).
⭐️ Palett eller vanlig kniv
⭐️ Bakplåtspapper sprits i form av en bakplåtspappersstrut, eller riktigt spritsset (Ica).
Chokladdekorationer – Gör så här:
1. Smält den mörka chokladen över vattenbad, eller i micron.
2. Bred ut chokladen över bakplåtspappret, inte för tunt, ca 2 mm.
3. Smält den vita chokladen, häll i spritsen och spritsa ut ränder över den mörka chokladen.
4. Spritsa gärna hjärtan, blommor och andra former.
5. Låt stelna och servera till glassen!
Lycka till med dina chokladdekorationer!
Hälsningar Katarina
2 reaktioner på ”Chokladdekorationer”
Hej! Varför ska man egentligen ha mörk och vit choklad. Jag har bara ljus choklad hemma och ska göra det idag. Annats tips eller är det bara att göra samma
Hej Joanna,
Kul att du hittat till bloggen. Självklart funkar det med den choklad du har hemma. Blockchoklad brukar bli bäst för just dekoration, om man nu inte vill temperera. Tänk även på att låta chokladdekorationerna svalna i rumstemperatur. I kylskåpet blir de grådaskiga…och så bäst att äta upp dem samma dag.
Lycka till! ? Katarina