Pannacotta med passionsfrukt & hallon
Äntligen fredag! Dags för en klassiker till efterrätt! Pannacotta är alltid lika gott, och så otroligt lättfixat! Toppa med passionsfrukt och hallon, syrligt och gott till den söta pannacottan.
Vit chokladpannacotta toppad med passionsfrukt och hallon, sött, syrligt och lättlagat!
Pannacotta
Ingredienser: (4 stora portioner eller 10 miniglas)
5 dl grädde
40 gram vit choklad
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 st gelatinblad
4 st passionsfrukt(er) / och hallon
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen.
- Koka upp grädden med vit choklad och socker. Ta undan från värmen och tillsätt vaniljsocker.
- Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden.
- Häll upp i fina glas, kyl någon timme.
- Dekorera med passionsfrukt och tinade frysta hallon, eller färska hallon.
Nu flöt hallonen ut i passionsfrukten…antingen gillar man det eller inte. Det blev liksom en marmorkänsla på toppen. Det här vara bara en lätt efterrätt till familjens fredagsmys….Vill man ha en mer perfekt dekorerad efterrätt skulle jag rekommendera färska hallon.
Ha en jättetrevlig helg!
Kram Katarina