Chocolate chip muffins

Chocolate chip muffins

Chocolate chip muffins

Vilken härlig helg det blev! Massor av sol och en extra ledig dag! Vi var i stugan, så det blev bygge, bad och bakning! Idag bjuder jag på härliga Chocolate chip muffins som min dotter bakat. De var underbart goda när de var nybakade! Vi fick några över, så då gjorde vi minibakelser av dem. Kombinationen Chocolate chip muffins med krämig Dulce leche, skivad banan, grädde och hasselnötter blev toppen! Kul att göra två olika bakverk av ett!

Chocolate chip muffins

Chocolate chip muffins

Receptet kommer från Fridas bakblogg, sen har jag hittat på receptet till bakelserna.

Chocolate chip muffins

Chocolate chip cookies

Ingredienser:

  • 4,75 dl mjöl
  • 2 tsk mjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2,25 dl mjölk
  • 0,75 dl neutral olja
  • 2,5 dl chokladknappar eller hackad mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 220 grader. Förbered en plåt med muffinsformar, gärna i den fastare kvalitén, (Dessa är från Rusta), eller välj tunnare, men ställ dem i en muffinsform.
  2. Blanda de mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke
  3. Vispa ihop ägg, farinsocker och strösocker i en annan bunke.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen, och tillsätt mjölk och olja. Det kan vara lite svårt att få ihop med en slickepott, så vi fuskade lite och vispade med bakmaskinen på låg hastighet.
  5. Blanda i chokladen.
  6. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar. Sätt in mitt i ugnen på 220 grader i 5 minuter, sänk sedan temperaturen till 180 grader och grädda i 12-15 minuter. Här är det bäst att kolla med en sticka, så att de inte blir torra. Tänk på att har du mindre eller större formar, så måste man ändra tiden i ugnen.

Chocolate chip muffins

Chocolate chip muffins De här saftiga muffinsarna är toppen till picknicken, och går utmärkt att frysa!

Chocolate chip muffins

Muffinsbakelser

Vill du göra underbara små tårtbakelser, så är det enkelt fixat!

Ingredienser:

  • Chocolate chip muffins
  • Dulce leche (karamelliserad sötat mjölk) ”färdig kolakräm på burk”
  • Skivad banan
  • Grädde
  • Hackade hasselnötter
  • Färska bär

Gör så här:

  1. Mina muffinsar satt fast i formarna, men går de att ta loss, är det bara plocka ur muffinsen ur formen, dela den på 2 eller 3 delar beroende på hur stor den är. Sitter muffinsen fast i forman, gröp den över delen med en vass kniv, skär bort lite muffinsinnehåll.
  2. Lägg i en rejäl klick kolakräm, lägg på skivad banan. Lägg på nästa lock.
  3. Lägg på lite kola kräm på toppen, sedan är det bara att klicka på grädde, eller spritsa om man hellre vill det.
  4. Hacka nötter, strö på grädden och sätt dit en skiva av en jordgubbe, eller välj andra bär!

Hoppas ni blir sugna på att baka detta!

Lycka till! // Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen