Chocolate chip muffins
Vilken härlig helg det blev! Massor av sol och en extra ledig dag! Vi var i stugan, så det blev bygge, bad och bakning! Idag bjuder jag på härliga Chocolate chip muffins som min dotter bakat. De var underbart goda när de var nybakade! Vi fick några över, så då gjorde vi minibakelser av dem. Kombinationen Chocolate chip muffins med krämig Dulce leche, skivad banan, grädde och hasselnötter blev toppen! Kul att göra två olika bakverk av ett!
Chocolate chip muffins
Receptet kommer från Fridas bakblogg, sen har jag hittat på receptet till bakelserna.
Chocolate chip cookies
Ingredienser:
- 4,75 dl mjöl
- 2 tsk mjöl
- 1 nypa salt
- 1 msk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2,25 dl mjölk
- 0,75 dl neutral olja
- 2,5 dl chokladknappar eller hackad mörk choklad
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 220 grader. Förbered en plåt med muffinsformar, gärna i den fastare kvalitén, (Dessa är från Rusta), eller välj tunnare, men ställ dem i en muffinsform.
- Blanda de mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke
- Vispa ihop ägg, farinsocker och strösocker i en annan bunke.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen, och tillsätt mjölk och olja. Det kan vara lite svårt att få ihop med en slickepott, så vi fuskade lite och vispade med bakmaskinen på låg hastighet.
- Blanda i chokladen.
- Fyll muffinsformarna till 2/3 delar. Sätt in mitt i ugnen på 220 grader i 5 minuter, sänk sedan temperaturen till 180 grader och grädda i 12-15 minuter. Här är det bäst att kolla med en sticka, så att de inte blir torra. Tänk på att har du mindre eller större formar, så måste man ändra tiden i ugnen.
Chocolate chip muffins – De här saftiga muffinsarna är toppen till picknicken, och går utmärkt att frysa!
Muffinsbakelser
Vill du göra underbara små tårtbakelser, så är det enkelt fixat!
Ingredienser:
- Chocolate chip muffins
- Dulce leche (karamelliserad sötat mjölk) ”färdig kolakräm på burk”
- Skivad banan
- Grädde
- Hackade hasselnötter
- Färska bär
Gör så här:
- Mina muffinsar satt fast i formarna, men går de att ta loss, är det bara plocka ur muffinsen ur formen, dela den på 2 eller 3 delar beroende på hur stor den är. Sitter muffinsen fast i forman, gröp den över delen med en vass kniv, skär bort lite muffinsinnehåll.
- Lägg i en rejäl klick kolakräm, lägg på skivad banan. Lägg på nästa lock.
- Lägg på lite kola kräm på toppen, sedan är det bara att klicka på grädde, eller spritsa om man hellre vill det.
- Hacka nötter, strö på grädden och sätt dit en skiva av en jordgubbe, eller välj andra bär!
Hoppas ni blir sugna på att baka detta!
Lycka till! // Katarina