Choklad och jordgubbscupcakes

choklad och jordgubbscupcakes

Choklad och jordgubbscupcakes

I helgen hade vi kalas! Då bakade vi cupcakes till födelsedagsfrukosten. Recepten kommer från Leilas bakbok,  vi har satt ihop två recept, så de blev extra söta…

Leilas kladdkakemuffins (ca 16 st):
Ingredienser:
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ägg
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen 175 grader.
  2. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffins plåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Jag brukar dekorera mina muffins med vispad grädde och bär, men idag var det ju kalas så vi valde en rosa frosting istället!
Lite sött, men familjen gillade det!

Cream cheese frosting – Ingredienser:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft (hoppade över det, till chokladmuffins)
100 g philadelphiaost
några droppar karamellfärg

Gör så här:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och ev citronsaft krämigt
  2. Vispa i Philadelphiaosten
  3. Färga frostingen, bred eller spritsa frostingen på dina cupcakes.

Dekorera med en jordgubbe

Lycka till!

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen