Minisemlor med hjärtlock
Semmeltider, bästa tiden på hela året om man frågar mig…Vissa siktar på beach 2018 med smoothies, veggie och Lchf…Jag siktar på att bygga upp kroppen på semlor till sportlovet! ? Ja lite benträning till skidåkningen behövs nog också! Vi har redan ätit semlor 10 ggr sedan förra helgen! Vi har testat Icas Maxis, Ica Kvantums, Hemköps…och så de hembakta! Familjen gillar faktiskt de hembakta allra bäst! Då kan man göra dem lagom stora, fylla med det man önskar, ta lagom mycket grädde…och de känns faktiskt lite mindre söta och mäktiga! Här är årets första semmelbak: Minisemlor med hjärtlock Ps. De kan ju vara söta till Alla hjärtans dag!
Minisemlor med hjärtlock – Perfekt munsbit till kaffet…och det går bra att ta två om man är en semmelälskare!
Minisemlor
Receptet kommer från tidningen Hembakat. Perfekt att servera till Afternoon tea…Det bara måste jag fixa snart!
Ingredienser (35-40 st)
75 g smör
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
¾ dl strösocker
1 krm salt
1 ägg
½ msk mald kardemumma
1 ½ tsk bakpulver
7–8 dl vetemjöl
Pensla med 1 ägg
Fyllning:
riven mandelmassa
semmelbulle inkromet
grädde eller mjölk
Dekoration: grädde och florsocker
Baka semlor
1) Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den med degspadet.
2) Tillsätt socker, salt, ägg, kardemumma, bakpulver och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 40 min.
3) Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma 35–40 runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
4) Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min. (Här gäller det att kolla tiden, den kan vara kortare då man gjort så små semmelbullar)
5. Låt bullarna kallna under bakduk.
6) Skär ut små hjärtlock med en vass kniv. Gröp ut lite av bullens innehåll.
7) Riv mandelmassan, blanda ihop med lite vispad grädde, lite mjölk och bullensinkrom för en fin smet.
8) Spritsa eller skeda upp den fluffiga grädden. Dekorera med hjärtlocken och sikta florsocker över.
Lycka till och hoppas ni gillar dem! /Katarina