Här kommer ett snabbt och smaskigt recept på rosarandiga marsipanhjärtan, doppade i mörk choklad, dekorerade med små sockersöta hjärtan! Det här är ett perfekt gåva till Alla hjärtans dag! Lägg dina marsipanhjärtan i en fin ask. Om du vill ha tips på askar kan du se beskrivningar i mina tidigare inlägg om hjärtaskar.
Marsipan hjärtan med rosarandig fyllning
Ingredienser: Mandelmassa eller marsipan (Odense), rosa karamellfärg (Panduro), mörk choklad (Ica), dekorationshjärtan (Dr Oetker). Jag använde även en vit marsipan, för att förstärka effekten av ränderna. Hjärtformad kakform/stans.
Marsipanhjärtan
Gör så här:
Börja med att dela marsipanen/mandelmassan i tre delar. Färga en del med lite rosa karamellfärg, och blanda en del med mer rosa karamellfärg. Spara en del naturell. För att knåda in färg i marsipan kan man använda lite florsocker så att den inte blir så kladdig.
När färgerna på marsipanen känns klara, tag en lika stor del vit marsipan.
Kavla varje marsipanfärg till ca 2 mm tjocklek. Använd florsocker på kaveln och på underlaget, eller kavla marsipanen mellan två bakplåtspapper.
När alla fyra färgerna är färdigkavlade, lägg dem på varandra från ljus till mörk rosa. Kavla lätt så att de fäster ihop.
Tag ut hjärtan med din hjärtform, låt torka en stund på bakplåtspapper.
Smält mörk choklad, och doppa dina hjärtan. Lägg dem på bakplåtspapper och låt svalna ett par minuter. Dekorera med hjärtströssel, klart!
(Om du vill göra en snabbare variant! Tag bara ofärgad marsipan, stansa ut hjärtan och doppa i choklad!)
Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina