Kakfat med chokladblomshjärtan

kakfat

Kakfat med chokladblomshjärtan

På sommaren blir det extra många besök på loppisar och marknader! Det är så himla kul att samla på sig saker som man sen kan tillverka något kul av! Jag letar aldrig efter några speciella antikfynd på loppisarna, men bara sådant som man kan återanvända, spraya, bygga ihop till något nytt eller bara ge ett extra lyft till inredningen! Det är sådan känsla i gamla saker! Idag har jag pysslat ihop ett sådant här kakfat i tre våningar, men använt gamla silverfat istället för porslin! Baka några vackra kakor eller cupcakes, lägg på fatet och ge bort som present! Det blir garanterat lyckat!

kakfat

Trevåningsfat av silverfat

Beskrivning hur du gör fatet, se nedan!

kakfat

Chokladblomshjärtan

Härliga spröda chokladhjärtan fyllda med nutellafrosting, dekorerade med en fina blommor! Väldigt enkel bakning, som jag tycker ser proffsigt ut, och smakar härligt med nutellafyllningen!

Chokladblomshjärtan

Ingredienser till chokladhjärtan (från Hembakat.se)

35 st dubbla kakor

125 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 3/4 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 äggula

Gör så här:

1. Rör smör och florsocker riktigt krämigt.

2. Tillsätt mjöl och kakao.

3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

4. Låt degen vila, inlindad i plastfolie, i ca 1 tim i kylskåp.

5. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut små hjärtan ur den. Använd minsta sorten av pepparkaksformar.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kakorna kallna.

kakfat

Nutella frosting (från Leilas recept)

  • 1 dl Nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 msk kaffe

Gör så här:

  1. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Rör ner kaffet.
  3. Spritsa gärna frostingen på dina kakhjärtan, det blir såå snyggt! Men det går bra att lägga på frostingen med kniv på kakorna. Kom ihåg att lägga på fyllningen på baksidan av kakorna.

Dekoration

  1. När du lagt på frosting på alla kakorna, tryck på det andra hjärtkakan.
  2. Pudra florsocker över kakorna, klicka en liten prick frosting på kakan. Sätt dit en färdig ätbar blomma (blomman kommer från bakhyllan på Ica (Oetkers). Klart!

kakfat

Kakfat

Tre silverfat (eller nysilver), finns ofta på loppisar för en liten peng. Det fungerar toppen med olika kantmönster, men det är ju snyggt med tre olika storlekar på faten.

kakfat

Kakfats pinnar

Kakfatspinnar finns i de flesta hobbybutiker och webbshoppar med hobbymaterial. Det finns ett företag som är proffs på detta ”kakfateriet” väldigt fin hemsida, kolla där! Jag brukar handla från dem när jag går på mässor. Men den här gången använde jag kakfatspinnar från Panduro (ett reafynd).

Kakfat

Material: tre silverfat, kakfatspinnar, sidenband till rosett.

Verktyg: borrmaskin, stålborr, penna/maskeringstejp

Gör så här:

  1. Börja med att märka ut mitten på varje silverfat, sätt maskeringstejp och rita en prick var du ska borra.
  2. Använd en metallborr, borra hål i varje fat.
  3. Skruva fast kakpinnarna för hand, klart! Så väldigt enkelt, att jag inte gjort detta tidigare!!!
  4. Sätt dit ett fint band i toppen på kakfatet, som matchar dina kakor, för lite extra piff till presenten. Om du vill kan man slå in hela tårtfatet med kakorna i cellofan!

kakfat

De här trevåningsfatet var väldigt kul att pyssla ihop och enklare än vad man tror! Kakorna var också en lättbakad variant, som går att variera med olika fyllningar! Supergott!

Lycka till! /Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen