Idag bjuder jag på lite gott! Små minitårtor i form av hjärtan, väldigt goda enligt familjen! Mördegskakor som bottnar, syrlig lemon curd, söt hallonfrosting och så toppat med grädde och färska bär! Såna här hjärttårtor kommer jag absolut göra fler gånger! Hoppas det kan inspirera er till hjärtdagen!
Hjärttårtor – en söt bakelse till Alla hjärtans dag!
Till varje tårta behövs:
💖 två mördegshjärtan
💖 lemoncurd ca 1 tsk per tårta
💖 lite hallonfrosting
💖 lite grädde
💖 en jordgubbsskiva, ett hallon, några minimaränger, strössel
Mördegskakor
Ingredienser:
200 gr smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
Mördegshjärtan – Gör så här:
1) Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175°
2) Kavla ut degen ca 2-3 mm tjock, stansa ut hjärtan.
3) Grädda mitt i ugnen i ca 6-10 min, kolla så att de inte blir bruna. Hellre lätt porösa än för hårdbakade, för de ska passa till tårtbottnar. Låt svalna innan du monterar tårtorna.
Lägg ihop minitårtorna
💖 Bred på Lemon curd, ett tunt lager räcker. Jag la det endast på ena kakan. Varje tårta består av två kakor.
Hallonfrosting
100 g hallon
200 g philadelphia
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Passera hallon genom en finmaskig sil till en puré. Vispa upp philadelphia, hallon och florsocker i en bunke. Tillsätt sedan vispgrädden och vispa till ett härligt fluff. Spritsa ut frostingen på kakorna med lemoncurd. Om den blir för lös, så ställ gärna in kakorna med frosting i kyl eller frys en stund så att de sätter sig innan du monterar nästa kaka.
💖 Lägg på nästa kaka och vispa grädden ganska fast. Fyll en spritspåse med liten rund tyll.
💖 Spritsa grädden till toppar.
💖 Dekorera med bär, maränger och strössel
Hoppas det smakar!
Trevlig helg till er alla!
Kram Katarina