Hembakta After Eight
Även om det för många är nyttiga veckor som gäller nu…så måste man ju bara ha något gott till helgfikat! Dagens recept är verkligen superenkelt, lätt att dekorera med färdiga kristyrtuber, och såå goda! Vi har bakat dem förrut, här på bloggen, men det är lilla tjejens favorit, så de vi måste absolut baka dem igen!
Minthjärtan – After Eight
Enkla att göra tillsammans med de små! Ät helst upp dem inom ett par dagar, om du inte är ett proffs på att temperera choklad! De kommer att gå åt samma dag, jag lovar!
Hembakta After Eight
(Originalrecept ”Mintchoklad” har jag hittat hos Köket.se, är osäker om det finns kvar fortfarande..)
Ingredienser
1 äggvita
4 droppar pepparmyntsolja eller Pepparmyntsarom (tag då 16 droppar) (Oetker)
225 g florsocker
100 g hackad mörk choklad
florsocker till utbakning
Du behöver också:
smörpapper
kavel
runt kakmått 1 1/2 cm diameter, eller annan form som ex. Hjärta
After Eight – Gör så här:
- Pudra bakbordet, kaveln och kakmåttet med florsocker.
- Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.
- Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar eller hjärtan med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.
- Tips! Pudra florsocker över bakplåtspappret och lägg sedan dina hjärtan på pappret. Låt dem gärna torka någon timme, så är de lättare att doppa i chokladen.
- Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper.
- Dekorera dina hjärtan med färgad kristyr, strössel, eller andra fina dekorationspärlor.
- Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.
Hoppas ni gillar dem!
Kram Katarina