Chokladpraliner
Till helgens hjärtdag gjorde vi små söta och goda praliner! Formen av hjärtan förstås! De är verkligen superenkelt att göra så det passar även den yngsta bagaren! Kombinationen vit och mörk choklad med de syrliga frystorkade blåbären och jordgubbarna blev väldigt gott!
Chokladpraliner – ett superenkelt recept, men jag tycker de blev riktigt snygga!
Chokladpraliner med frystorkade bär
Ingredienser:
- Vit choklad
- Mörk choklad
- Frystorkade jordgubbar och blåbär (Oetker)
Verktyg: pralinform/istärningsform, vattenbad/skål eller micro, slickepott/gaffel, kniv och skärbräda
Jag har inte angett någon speciell mängd choklad , allt beror på hur många praliner man vill göra. Det går åt lika mycket vit som mörk choklad. När man smälter choklad är det bra att smälta lite choklad i taget…vill man vara riktigt proffsig ska choklad tempereras…men jag är ju hobbybagare så…
Chokladpraliner – gör så här:
- Börja med att lägga de frystorkade bären i en pralinform/istärningsform.
- Hacka chokladen fint.
- Smält först vit choklad över vattenbad eller i en skål på låg värme i micro. Värm bara hälften av chokladen och blanda i resten av chokladhacket med en slickepott så blir det en fin chokladsmet.
- Lägg i en klick vit choklad på de frystorkade bären.
- Smält sedan mörk choklad och lägg på ett lager på den vita chokladen, låt stelna!
Visst var det superenkelt!
Ha det så bra!
Kram Katarina
2 reaktioner på ”Chokladpraliner”
Så fina. Ser jättegoda ut
Tack snälla, vad glad jag blir!
Hälsningar
Katarina