Brownie hjärtan

brownie hjärtan

Brownie hjärtan

Här har jag hittat ett såå smaskigt recept på Brownie…Härlig kolasmakande kakdegsbotten, fyllning av Oreokakor och Browniesmet på toppen. En riktigt chokladbomb! Skär ut små hjärtan och ringla mörk choklad som sedan dekoreras med skruvar av vit choklad! Väldigt enkel att baka…det kommer att bli en Alla Hjärtans Dags tradition hos oss! Det här receptet måste ni prova om ni gillar choklad!

brownie hjärtan

Brownie hjärtan

Receptet kommer från YouTube med namnet ”Slutty Brownie

brownie hjärtan

Alla ingredienser…

brownie hjärtan

Kakdegen

  • 115 g smör 
  • 2/3 dl farinsocker
  • 1  2/3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 180 g grovt hackad mörk choklad

Gör så här:

  1. Vispa ihop smör och socker i tex köksmaskinen eller med en elvisp.
  2. Tillsätt ägget och vaniljsocker.
  3. Tillsätt mjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och den hackade chokladen.
  4. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd form, ungefär som ett A4-papper i storleken.

brownie hjärtanKaklagret

1-2 paket Oreokakor

Brownie lagret

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 stora ägg
  • 1 ¼ dl vetemjöl

Gör det själv:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt socker och kakao.
  3. Vispa ihop till en smet.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt salt, ägg, vaniljsocker.
  5. Rör ihop.
  6. Blanda sedan i mjölet.
  7. Lägg oreokakorna ovanpå kakdegen.
  8. Häll på browniesmeten och grädda i 175 grader ca 30-35 minuter. Browniesmeten skall fortfarande vara lite kladdig.
  9. Låt bli helt kall innan du skär upp den. Välj om du vill skära rutor eller ta ut hjärtan!

brownie hjärtan

Brownie-rutor

Ett enkelt sätt är att skära ut rutor och dekorera med hyvlad vit choklad.

Hjärtan

Ingredienser:

mörk choklad (100 gr)
vit choklad (50 gr)

  1. Stansa ut hjärtan med en liten hjärtform…det är en ganska mäktig kaka, så jag valde den minsta formen.
  2. Smält mörk choklad och ringla över kakorna…vill du ha extra blank choklad ska den tempereras..
  3. Hyvla vit choklad så blir det fina små skruvar.

Lycka till!

Ha en härlig helg! // Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen