Påskkycklingar av äggkartong

Påskkycklingar

Påskkycklingar av äggkartong

Halloj! Idag visar jag ett nytt superenkelt påskpyssel för de små! Påskkycklingar av äggkartong, ett himla bra återbrukspyssel, som är snabbt, enkelt och billigt!

Påskkycklingar

Påskkycklingar av äggkartong – Ett kul och lätt påskpyssel för de små!

Påskkycklingar

Påskkycklingar – Material:

? Äggkartong

? Hobbyfärg

? Fjädrar

? Färgat papper, ex gul, röd och orange

Verktyg: sax, tuschpenna, limstift/vanligt hobbylim eller limpistol, pensel

Påskkycklingar

Påskkycklingar – Min idé:

Tanken med det här påskpysslet var att det skulle passa barn mellan 3-6 år.

De yngsta barnen (3-åringarna) skulle få färdigklippta äggkartonger som de skulle få måla…sen är ju 3-åringar superivriga, och har väldigt lite tålamod att låta något vänta (som t.ex. att färgen ska torka) så de fick pensla hobbylim direkt på den målade kycklingen och trycka fast fjädrar, näbb och fötter hur som helst. 

5åringen, skulle få träna att klippa i äggkartongen, klipp ut fötter, näbb och kanske vingar, sedan måla…vänta lite och kanske testa den mildaste limpistolen för att sätta dit näbb, fötter och fjädrar…till sist rita dit ögon när färgen torkat.

Påskkycklingar

Påskkycklingar – gör så här:

1) Klipp ut äggkartongen i bitar.

2) Måla äggkartong-kycklingen gul, låt torka.

3) Klipp ut fötter i valfri färg. Klipp ut en näbb.

4) Limma fast näbb, fötter och fjädrar. Rita dit ögon med tuschpenna.

Påskkycklingar

Hur gick pysslet?

Testade på en grupp 3-åringar..ca 6 st åt gången.

De var väldigt nyfikna på mina förgjorda kycklingar…vände och vred…någon tyckte att de saknade vingar..limmade direkt fast min ”oranga förklippta fötter” som vingar på mina kycklingar ?

? Först rullade jag ut ett stort vitt papper på bordet, varsin liten skål färg, en pensel och en förklippt äggkartong.

? Det verkade som barnen gillade att göra dem! De var nyfikna, tyckte det var kul att måla…både insida och utsida…ännu gladare blev de när jag hällde upp hobbylim i en liten skål…De blandade lim och färg…vissa började nu måla hela bordpappret..målade påskägg, katter, prinsessor, harar…..

? Sedan gick jag runt med de små skålarna med förklippta näbbar, fötter i olika färg och fjädrar i vitt och blått. De funderade och valet var enkelt med en näbb…men fötterna ville de gärna välja gula (eftersom jag hade gula fötter på min kyckling) Fjädrar tyckte de var lite läskigt…vissa ville inte ha det, utan tog hellre fötter som vingar. Någon öste på med vingar, flera fötter och näbbar…så himla roligt med barn, att de är så olika!

? Ögon sa jag att vi fick vänta med att rita tills allt torkat.

Hoppas barnen får med sig sina påskycklingar hem till Påsk! Nu har jag påsklov från förskolejobbet…och fortsätter med påskbloggpysslet här! Håll utkik, det kommer mer påskpyssel…ända fram till Påsk!

Kram Katarina ?

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen