Gott Nytt år!

Gott nytt år

Gott nytt år kära läsare! Så tacksam för ett fint 2023, med så många som hejat på och kikat in på alla pyssel här på bloggen! Det ger mig så mycket, och det är roligt att få små kommentarer och frågor, även om det är mer sånt på instagram.
Vill ni se lite mer bakom jobbet med pysslen jag gör, rekommenderar jag er att följa mig på Instagram, med samma namn ”@diysweden”

Gott nytt år

Gott nytt års – efterrätt

Hela jullovet har vi ätit gott och njutit av familjetid, spel, utevistelse i snön, och lata dagar vid tvn. Det här är min minst pyssliga tid på året…Det behövs en paus efter höstens intensiva pysselperiod. Sen mot februari brukar jag vara redo igen, men nya idéer! Januari är utrensningens tid, i skåp, lådor, dator och blogg. Då samlar jag in alla nya pysselidéer, går på Formex och ser årets trender, kikar igenom utländska diy-blogg, Pinterest och mina samarbetspartners nya sortiment!

⭐️ Tips till Nyårs efterrätt, som så klart funkar året om! Tror jag ska göra den igen till helgen! Det funkade toppen att göra chokladfondant i muffinsformar med en muffinsplåt, samt förbreda chokladsmeten under dagen och sedan göra den klar till gästerna. Receptet på chokladfondant

Nyårsdukning i vitt, med stjärnor & rosetter

På landet gör vi det enkelt, det blev ett litet firande, med flera goda rätter med skaldjurstema och så klart en lättpysslad dukning. Stjärnor brukar passa till Nyår och rosetter är ju en av det här årets stora trender. Därför blev det flera vita stjärnor i 3D med vita rosetter på toppen, och rosetter av sidenband på servetterna. Sen la jag till en ljusslinga och guldiga paljetter/serpentiner. Några tomtebloss och partypoppers, ett bra tips att vänja hunden och ge godis och testa under kvällen, Chelsea var väldigt lugnt, vi har tränat henne med Bubbelflasköppning sen födseln, det är hennes roligaste stund och blir så glad och springer och letar korken! Hon klarade Nyårsfyrverkeriet väldigt bra i år!

Stjärnor – gör så här:

⭐️ material:
⭐️ vitt kraftigt papper
⭐️ sidenband

Verktyg, pepparkaksform stjärna, penna, sax, limpistol

Gör så här:
1) Rita av stjärnan (använd gärna en pepparkaksform)
2) Klipp ut två stjärnor per 3D-stjärna, vik som på bilden, så det blir två spetsar som kan stå på ett bord.
3) Limma ihop med hjälp av en limpistol.
4) Gör en rosett av sidenband och limma fast på stjärnan.

Hoppas att 2024 blir ett bra år, med nya utmaningar, god hälsa och många roliga upplevelser! Tänkte att mitt måtto får vara att leva mer i nuet, pyssla mer med det som finns i skåpen, lära sig något nytt kreativt hantverk, samt utveckla keramiken och akvarellmålningen! Hoppas ni får ett toppenår och också har lust att testa något nytt pyssel! Skriv gärna till mig vad ni vill se mer av!

Kramar 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen