Pyssel med toarullar

Pyssel med toarullar

I veckan hade vi vår årliga julpysselkväll! Då ville jag hitta ett riktigt enkelt pyssel, som skulle gå snabbt och inte krävde något speciellt material. Ni kanske har sett såna här toarullegranar! Vi testade att göra dem! Ett riktigt toppenpyssel! Nu har jag testat att göra dem med några av barnen på jobbet, och de var riktigt lyckat! Här är dagens pyssel med toarullar!

Pyssel med toarullar

Pyssel med toarullar

Pyssel med toarullar

Julgranar av toarullar – material:

🎄 toarullar
🎄 hobbyfärg, tuschpennor, kritor anpassa efter ålder.
🎄 dekoration: pärlor, pompombollar, glitterpulver, paljetter, glitterpapper
🎄 vattenfast tusch vit, guld eller silver Poscapenna

Verktyg: sax, penna, limstift, limpistol

Tack CC Hobby för material till detta julpyssel!

Pyssel med toarullar

Pyssel med toarullar – gör så här:

  1. Platta till en toarulle så att det blir enkelt att rita och klippa.
  2. Rita en gran på toarullen enligt bilden, kika noga, sidorna på granens grenar ska sitta ihop, för då håller granen sig stabil och fin!
  3. Nedtill ska också sitta ihop i sidorna, så att det blir en ring. Då står granen stadigt.
Pyssel med toarullar
4) Måla granarna, eller behåll dem naturella. För de mindre barnen kan man ta fram kritor och de äldre barnen brukar vilja rita med tusch. Låt torka före dekoration.
Toarullegranar
5) Dekorera efter din fantasi!

🎄 Gröna granen, tog jag limstift och strök över hela granen, sedan strösslade jag rejält med glitterpulver över. TIPS! Ha en papptallrik under glitterprocessen så kan man samla upp överblivet glitter och böja tallriken och hälla tillbaka i glitterburken. Limma fast en minikula i toppen med hjälp av limpistol.

🎄 Vita granen, limmade jag pärlor med hjälp av limpistol. För de mindre barnen som kanske lätt bränner sig på limpistolen, kan man använda hobbylim.
Julgran
🎄Julgran i svart, med kulor, pärlor, miljövänligt stjärnglitter i toppen (tack Pysselbolaget) samt ritat glitter med poscapenna. Den här har min man gjort! Så kul när han vill vara med en stund och pyssla med oss! Han gillade helt klart granpysslet! Visst blev den fin!
Pyssel med toarullar
Granarna är klara! Nu kan man böja ut granen så den inte är platt längre. Då står den stadigt. Vill man blinga till extra kan man stoppa in ett ledvärmeljus i botten på granen.
Pyssel med toarullar

Nu får de stå i vårt lilla pepparkakeland och glittra!

Det kan ju vara bra att ha något att pyssla med dagarna före jul! Barnen kan ju känna att det är superlång väntan, medans vi vuxna har hur mycket som helst som vi ska göra…plocka fram detta pyssel det kommer garanterat sysselsätta dem en stund. Lite hjälp med sax och penna kan de ju behöva…sen kommer de att göra fantastiska granar!

Lycka till! Kram 🤶 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen