Julgodis i fina burkar

julgodis i fina burkar

Julgodis i fina burkar

Nästan det absolut bästa med julmånaden är att få göra allt gott hemgjort godis! Det känns så mysigt att koka egen kola, rulla tryfflar, göra knäck, sedan slå in dem i fint papper och lägga i vackra skålar. Idag har jag provat två nya recept från ”Arlas julgodis special”, en väldigt fint recepthäfte, med vackra bilder och en mall för askar.  Det blev Bountybollar och smaskiga Jultryfflar. Supergott godis, Bountybollarn kanske är mer barnvänlig i smaken än Jultryfflarna som innehåller pepparkakskryddor och glögg. Gör dina egna burkar och ge bort i present! En perfekt gåbort-present till glöggpartyt, julfesten eller till bästa kompisen! Burkarna blev lite glittriga, så de kan användas till annat efter jul!

julgodis i fina burkar

Julgodis i fina burkar

Bountybollar och Jultryffel i återbrukade glasburkar. Det här pysslet har ni ju säkert sett förut, men jag tycker det verkligen passar perfekt att använda till julgodiset! Gör locken lite extra juliga/vintriga genom att spraya gamla plastdjur i silver eller guldspray och häll glitter över.

Göra fina burkar

Material:

Stort tack till Skapamer.se som sponsrar med Sprayfärg och glitterpulver till detta inlägg!

Gör så här:

  1. Limma fast djuren på burklocken med ett starkt lim, ex superlim, Karlssons klister eller liknande.
  2. Spraya ett par gånger med sprayfärg.
  3. Häll glitterpulver över djuren medan färgen fortfarande är lite fuktig.
  4. Klart att fylla med godis!

julgodis i fina burkar

Jultryffel

Så himla goda, med härlig smak av pepparkaka och glögg!

Receptet gäller för 80 st originalreceptet kommer från Roy Fares, och jag har hittat det i Arlas julgodis special.

Ingredienser

  • 250 g mjölkchoklad, hackad
  • 250 g mörk choklad, hackad
  • 2 1⁄2 dl Arla® vispgrädde
  • 1⁄2 dl glykos
  • 1 1⁄2 dl glögg
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 50 g Arla® Svenskt Smör, osaltat
  • 1 msk konjak (går bra att skippa, blev väldigt goda ändå!)

Dopping

  • 200 g mörk choklad

Rullning

  •  1 msk kanel
  • 2 dl florsocker

Jultryffel – gör så här:

  1. Hacka chokladen och lägg chokladen i en bunke.
  2. Koka upp grädde, glykos, glögg, pepparkakskrydda och slå det över chokladen.
  3. Klicka i smöret och låt stå någon minut.
  4. Rör om kraftigt med en slickepott till en slät tryffel och smaka av med konjak.(Jag skippade konjaken).
  5. Plasta och ställ i kyl tills tryffeln har stelnat, ca 2 tim.
  6. Rulla tryffelsmeten till små bollar och ställ tillbaka i kylen någon timme.
  7. Blanda kanel och florsocker, ta den mängd du önskar.
  8. Hacka chokladen och smält den i micro eller vattenbad. Rulla varje tryffelkula i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna lite och rulla sedan i kanel- och florsockerblandningen.

julgodis i fina burkar

Bountybollar

Så enkla att göra och väldigt goda! Smakar bättre än köpe-Bounty! Receptet kommer från Arlas Julgodisspecial

De kan de doppas i både ljus och mörk choklad. Receptet gäller för 25 st

Ingredienser

  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 1⁄2 dl kokosflingor
  • 2 dl florsocker
  • 1⁄2 dl Arla® vispgrädde
  • 200 g choklad

Dekoration

Bountybollar – gör så här:

  1. Smält smöret och blanda med kokos, florsocker och grädde. Låt stå 5-10 min.
  2. Rulla till bollar och ställ dem i frys minst 1 tim.
  3. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och ställ på bakplåtspapper.
  4. Strö över kokosflingor och snöflingor

julgodis i fina burkar

Lycka till med dagen godis och pyssel!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen