Jul i stugan

julistugan

Jul i stugan

I helgen var vi i vår lilla stuga och adventspyntade… I stugan försöker jag hålla det lite lantligt och enkelt. Det är en blandning med ärvda möbler, blocketfynd, loppisprylar och en del hantverk och pyssel som vi gjort och samlat på oss under åren. Om vi dekorerar med guld och glitter hemma, så är det den traditionella julen jag försöker skapa i stugan.. Här är lite bilder…när det närmar sig jul kommer det fram lite tomtar och gran också.

jul i stugan

Första advent

Första ljuset är tänt, och det blir snabbt mörkt… Det är det som är magiskt med en liten stuga på landet utan gatuljus. Här är det enda furusaken som finns kvar i vår stuga. Från början var precis allt i furu, tak, golv, väggar och alla möbler. Vi får se om bordet och stolarna blir vitt till sommaren…

jul i stugan

Blandningen av gammal och nytt

Jag gillar när man blandar Ikeasaker med loppisfynd och ärvda skatter..Köksön är egentligen en modern skänk, ett ”Blocketfynd”, som min händige man har satt dit skivor av pärlspont för at göra den lite lantlig Med lite lantliga lister och pärlspont blir det lite känsla…

jul i stugan

Gammal stjärna av pinnar och halm, kul med sparade julsaker det ger sådana fina minnen…

jul i stugan

Enkla julgardiner där jag sytt i ett spetsband i det rödvitrutiga tyget.

jul i stuga

De här stjärnorna gjorde jag förra julen av pinnar och jutesnöre. Med pinnar kan man göra mycket…jag har en pinngran på G.

jul i stugan

Loppisfynd

Glashållaren hittade vi på loppistur i Norrland. Med lite vit färg blir det mest fint. Skålar i pressglas är en klar favorit, passar till allt, att ha godis, grädde till kakan eller ha ljus i.

jul i stugan

Gamla halmbockar

De här gamla halmbockarna är från min farmor..tänk vad jag tyckte att de var fula när man fick dem i 20-årsådern. Men nu…vad tur att jag sparade dem! De är ju hur fina som helst, så äkta och svenskt!

jul i stugan

Det enkla är ofta det bästa

Oj här blev det riktigt mörka bilder.. Det enkla är ofta det bästa. Alla sakerna på bilden kommer från min mormor och farmor, även bonaden på huvudbilden, den har mormor broderat. Det kallar jag äkta hantverk, som får ta tid! Kul att spara och ta fram till varje jul!

jul i stugan

Loppisfynd till förmån för välgörande ändamål

Tänkt vad bra att det finns sånt som Rädda barnen och Stadsmissionen. Jag gynnar dem genom att handla fina saker som kan återanvändas. Vissa saker målar jag om, eller limmar ihop till nya saker. Vissa saker måste man bara bevara som de är!

jul i stugan

Det bästa med stugan är nog att kunna elda i öppna spisen! Det är ofta elden och ljusen som skapar den bästa stämningen!

Ha en fortsatt fin vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen