Pumpor till Halloween

pumpor

Pumpor till Halloween

Nu har vi kommit igång riktigt med Halloween pysslet här hemma! I helgen visade jag några spindlar som vi pysslat ihop av trolldeg, så idag kommer fortsättningen på trolldegs pysslet. Små mini pumpor i trolldeg som målats i en härlig grå färg som får känslan av att de är gjorda i betong! Så himla enkelt och kul, prova!

pumpor

pumpor

pumpor

Pumpor till Halloween

Det går snabbt att tillverka minipumpor, lägg till lite glitter på topparna i koppar, guld eller silver! Pumporna passar att ha överallt, dekorera halloweendukningen, blomkrukan, ljusbrickan eller limma fast på höstkransen.

pumpor

Pumpor av trolldeg

Recept på Trolldeg 
2 dl vatten
1½ dl salt
4 dl mjöl ca. jag fick ta i mer vatten för att få den jämn och fin, testa dig fram tills degen är smidig att knåda!

Gör så här:

Låt saltet lösas upp i varmt vatten. Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. In med figurerna i den 100 grader varma ugnen i minst 2 timmar. Figurerna ska sedan torka i rumstemperatur i minst ett dygn.

Göra pumpor:

  1. Forma bollar av trolldegen
  2. Tag en kniv och gör skåror i bollarna, så att de ser ut som pumpor.
  3. Forma små koner av trolldegen och sätt fast i toppen på varje pumpa. Använd vatten som lim. Om de lossnar i ugnen, kan man bara limma fast topparna med vanligt lim eller använda limpistol.
  4. Om man vill göra en riktig halloweenpumpa, skär ut tänder och ögon med en vass liten kniv.

Måla pumpor med Chalky Vintage Look

Material:

  • trolldeg enligt recept
  • Chalky Vintage Look färg från Creativ Company
  • glitterpulver i guld-, koppar- och silver , limstift från Panduro

Verktyg: pensel

Gör så här:

  • Måla ett lager med Chalky Vintage look färg på pumporna. Färgen är en härlig vintagefärg, där man får fram en kalkliknande look. Det är första gången jag testar den här färgen,  den grå färgen liknar verkligen betong! (Egentligen har jag beställt färgen för ett kommande projekt där jag ska måla ett gammalt sminkbord…bilder kommer snart). Jag var bara tvungen att testa den på lite annat först!
  • Det räcker att måla ett lager färg, färgen täcker väldigt bra. Ytan blir alltid lite krackelerad när man målar på trolldeg, men om man målar på papp eller trä med den här Chalk paintfärgen så blir den slät och fin! Men jag tycker pumporn fick lite extra Halloweenkänsla med krackeleringen…
  • Ta lite lim på toppen av varje pumpa och strö glitter över. Jag valde olika sorts glitter på pumporna, det blev guld, koppar och silver.

Lycka till med dagens pyssel!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen