Hjärtbullar
Den här veckan blir de hjärtan varje dag på sidan, ett riktigt Alla Hjärtans dagstema! Alla pyssel passar förstås till alla andra dagar under året, för vem gillar inte hjärtan! Dagens inlägg är härliga vaniljbullar i form av hjärtan….
Hjärtbullar
Egentligen är det helt vanliga bullar som jag format till hjärtan…inte alls svårt.
Servera dem naturella eller med pudrat florsocker på. Jag vitt pärlsocker och rosa dekorströssel…
Recept: Hjärtbullar
Ett klassiskt bullrecept på saftiga vaniljbullar, recept från Ica ”Katarinas vaniljbullar”
Ingredienser:
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 1/2 dl socker
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 krm salt
- ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl socker
- 1/2 dl vaniljsocker
Till pensling
- 1 ägg
- 4 msk hackad sötmandel
- 4 msk pärlsocker
- rosa dekorströssel ”Oetker”
- 4 – 4 1/2 tsk vatten
Hjärtbullar – Gör så här:
- Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.
- Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.
- Rör ihop fyllningen.
- Hjärtformade bullar: Dela degen i 2 bitar (för 30 st), kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop från varje sidan (bild 2) och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. De kanske ser lite konstiga ut när du skurit bullarna. Forma till dem som hjärtan genom att nypa åt som en spets på ena sidan av bullen, och forma till bullen med händerna som ett hjärtan.
- Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägg, strö på rosa dekorströssel och pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.
Tips! Man kan ringla rosa och vit glasyr över bullarna för att göra dem extra söta!
Lycka till med dagen bakning! Ha en jättebra vecka allihopa!
Kram Katarina