Brodera en tavla

Brodera en tavla

Brodera en tavla

För ett par veckor sedan fick jag ett sött litet paket i posten från Pysselbox.se. I paketet låg det sötaste lilla broderikitet, med broderibåge, garn, tyg och beskrivning! För er som gillar att testa nya pyssel och nya material, är detta perfekt! Som jag beskrev i mitt tidigare inlägg om Pysselbox, är jag så gott som nybörjare inom broderi…hur skulle detta gå? ett till projekt som kanske hamnar i hyllan med ”pågående projekt”…men så blev det absolut inte! Efter två veckor är broderiet helt klart, och uppsatt som en jättesöt tavla på väggen! Hur stolt som helst!!! Det här måste ni bara prova! Jag tror att broderi är nästa stora trend efter ”målarböckerna för vuxna”! Perfekt Mindfulness-pyssel!

Brodera en tavla

Broderad tavla

Här är resultatet! Jag broderade någon timme framför tv´n på kvällarna. Är man van att brodera, så kan man säkert få till en sådan här tavla på någon dag. Men det bästa är att det här är pysslet kan man kan ta med i väskan överallt eller ha liggandes framme på soffbordet, man behöver inte räkna, allt är förritat, och en enkelt beskrivning finns med i paketet.

Brodera en tavla

Resultat precis som på bilden

Till höger har du bilden på beskrivningen, färgerna motsvarade precis bilden, sen kanske mina stygn inte blev lika perfekta, men jättenöjd för att vara första broderiet.

Paket från Pysselbox

För er som följt med i flödet är på bloggen, kanske läste om paketet som levererades från det helt nya företaget ”Pysselbox.se” vill du läsa mer om dem så klicka på länken. Vill du läsa mitt tidigare inlägg om ”Broderi från Pysselbox” klicka på länken. Här ovan ser ni innehållet i paketet, en broderibåge, förritad väv, garn och besrkivning.

Brodera en tavla

Brodera en tavla – gör så här:

Här ska jag försöka beskriva enkelt hur jag gjorde, steg-för-steg:

  • Dela på broderibågen, genom att skruva på skruven i toppen på bågen.

Brodera en tavla

Montera tyget

  • Lägg tyget över bågen som inte har någon skruv, sätt sedan den andra broderibågen på tyget, tryck till.
  • Dra tyget rakt och slätt, och skruva på skruven så att det sitter fast..

Det går också jättebra att brodera på tyget utan båge, det här är en smaksak vad man gillar! Som ni ser så finns det även möjlighet att brodera utanför bågen, då kan man använda broderiet till att göra ex. En kudde.

Brodera en tavla

Brodera rätt färg och rätt stygn

I beskrivningen finns en tydlig färg- och stygnbeskrivning, se bild ovan och även pilar som visar vilka stygn man ska använda. Stygnbeskrivningen är på engelska, men det finns även bilder så det är enkelt att förstå. Här nedan ser ni hur jag gjort, men gör precis som du tycker är bäst, det är bara lite tips och råd från mig!

Brodera ”Stem Stitch – Stjälk stygn

  • Jag började med att brodera stjälkstygn, på alla ställen på broderiet där det skulle vara.
  • Jag fäste tråden först genom att knyta flera knutar på garnet, så att det fäst bra, dra nål och tråd genom tyget, sy dina stygn, och fäst tråden så snyggt som möjligt på baksidan.

Brodera en tavlaBrodera en tavla

Brodera Satin Stitch = Plattsöm

Här har jag fyllt i blomblad, och det vita partierna på krukorna och även de vita prästkragarna med Plattsöm.

Brodera en tavlaBrodera en tavla

Brodera ”Lazy Daisy Stitch = Blomstygn (kedjestygn)

Här hittade jag ingen bra översättning, men de här stygnen används till de gula blommorna i det här broderiet.

Brodera ”French knots = Franska knutar

Franska knutar, mitt bästa tips är att söka på You tube, efter en film, då är det enklast att förstå hur man gör. Mitt andra tips! Är att hålla garnet ganska spänt då man först har snurrat upp tråden en par varv på nålen, som sen ska träs ner genom tyget, då blir knutarna finast! Så himla kul när det blir fint! Ja det var det sista broderistygnen…ville nästan inte att det skulle ta slut!

En tavla med spets

Här har jag använt en loppisfyndad spetsduk som ”tavelram”

  1. Börja med att trä ihop tyget på baksidan av broderiet genom att sy några enkla stygn längs kanten på tyget.
  2. Dra ihop och knyt fast. (Detta gjorde jag för att jag senare kanske vill sy restena av broderiet till en liten kudde, så därför klipper jag inte bort tyget.)
  3. Sätt dit häftkuddar runt hela ramen och pressa fast på spetsduken. Har du en väldigt tunn broderad duk, så kanske den behöver stärkas i socker eller lim. Men den här satt fint, veckade sig sött!
  4. Bind fast en tunn sytråd i toppen på den virkade duken, och häng upp!Brodera en tavla

Hoppas att jag inspirerat er till att börja brodera! Jag kommer definitivt att göra fler broderier! Det finns många saker som kan dekoreras med broderi! Ex. Väskor, brödpåsar, handdukar, linneservetter, dukar, kuddar, nåldynor, nålbrev…jag massa fint!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen