Stenar med decoupage

stenar

Stenar med decoupage

Nu är det dags att ta hand om sina sommarminnen, innan de försvinner i något skåp därhemma! Ett riktigt avkopplande pyssel som passar gammal som ung är att dekorera stenar. Man kan göra så mycket, som ex. roliga gubbar, måla djur, rita doodles, använda decoupagetekniken osv. Idag tänkte jag visa hur du gör om du vill dekorera stenarna med servettdecoupage.

stenar

Dekorera stenar med servett decoupage

stenar

Servett decoupage

Material: Servetter från mataffären, Decoupagelack från Creativ Company, Stenar från naturen

Verktyg: Pensel, sax

Stenar med decoupage

  1. Börja med att klippa ut valfria motiv ur servetterna. Använd bara den övre skiktet på servetten (den med bilden på). Klipp noggrant så att det bara blir just motivet som du vill ska synas på stenen som kommer med.
  2. Pensla ett tunt lager decoupagelack, bara där motivet ska sitta. Jag använde matt decoupagelack från Creativ Company, då jag tycker att det blir väldigt fint resultat på stenarna!
  3. Tryck till servettmotivet lite lätt med fingertopparna, så att det sitter fint på stenen. Låt torka någon halvtimme.
  4. Pensla ett tunt lager decoupagelack på motivet, låt torka. Det ser lite vitt och flammigt ut innan det torkat helt. Efter någon timme är stenarna klara!

De är jättefina att dekorera med på vardagsrumsbordet, i badrummet, i en kruka eller på ett fint fat med ett blockljus! Lycka till det här är verkligen ett enkelt pyssel som alla klarar av! Imorgon visar jag stenar som vi dekorerat med doodles!

Ha en riktigt bra dag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen