Måla i akrylfärg

Måla i akryl

Måla i akrylfärg

I helgen målade vi lite tavlor i stugan! Det är ju så himla kul! Ibland blir det tavlor i akvarell och ibland blir det i akryl! Man behöver egentligen inte så mycket material. En liten canvasduk, några tuber akrylfärg, några penslar och en svamp.

Måla i akryl

En tavla…som kanske är klar!

Blev faktiskt ganska nöjd denna gång. Den fick godkänt av mina döttrar…som den bästa i deras smak…Jag brukar ju mest måla blommor i ljusa färger, så detta var verkligen utanför min comfort zone.

Måla i akryl

Akrylmålning – material:

? Canvasduk (finns billiga hos Flying Tiger, Dollarstore eller Clas Ohlsson)

? Akrylfärg (Pigment Art School) Artnr 35479, 35408, 35410. Den här färgen är himla bra och räcker länge. (Från CCHobby)

? Blyertspenna, sudd, svamp, vatten

Måla i akryl

Måla i akryl

1) Jag startar alltid med att leta inspiration i böcker, i naturen, på Pinterest eller bilder på Internet. Det är så skönt att ha något att måla av, men sen är det inte säkert att resultatet blir densamma som originalbilden. Egentligen bara för att komma igång!

2) Börja alltid att grund måla tavlan i någon färg. Oftast tar jag en ljusgrå nyans, och använder svamp, vatten, svart och vitt.

3) Rita enkla linjer med blyerts för att få fram proportionerna på tavlan.

Måla i akryl

4) Sedan färglägger jag de ljusa partierna i målningen..bry dig inte ännu om djupet.

5) Sedan målar jag i konturerna med svarta linjer.

Måla i akryl

6) Tanken var en blandning mellan balettbrud och festlig brud med frasig tyllklänning. Originalbilden har jag hittat på Pinterest, en himla bra app för att samla sina anslagstavlor med idéer.

Måla i akryl

7) Till sist drog jag runt med svampen med lite extra grått, både på bakgrunden, rund huvudet och på klänning….och så några extra svarta sträck lite här och var för att förstärka djupet.

Kanske att jag ska lägga till några guldstänk som avslut…men nu får den landa på väggen någon vecka, för att se om den är klar eller inte.

Imorgon ska jag börja en rolig konstkurs i Vedic art på Dieselverkstan…så spännande att se vad detta är! Vedic art är en livsfilosofisk konstmetod där man följer de 17 principerna i skapandet och som fungerar som en karta där man navigerar sig fram i färg och form. Man kommer närmare nuet och släpper begränsningarna. Kursen ska locka fram skaparglädjen!

Jag kommer såklart att berätta och visa mer om det på bloggen.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen