Diy Tårtfat Mon Amie

tårtfat mon amie

Diy Tårtfat Mon Amie

Nu startar årets stora tårtperiod! Barnkalas, student, konfirmation, födelsedagar och avslutningar. Det är så kul att ordna kalas! Extra roligt när man har flera fina fat att lägga upp kakor och tårtor på. En favorit är tårtfat på fot! Oftast är de ganska dyra att köpa, så idag visar jag ett enkelt Diy, där du kan göra ditt eget tårtfat, med ett par loppisfynd och servetter! Dagens Diy Tårtfat Mon Amie.

tårtfat mon amietårtfat mon amie

Diy: Tårtfat

Tårtfatet har jag gjort av en loppisfyndad ljusstake från Stadsmissionen och ett reafat från Lagerhaus. Dekorationen på fatet är fixat med Mon Amie servetter och decoupagelack som passar för porslin. Länge har kikat på det äkta Mon amie tårtfatet…men så dyrt! Det här tårtfatet är enkelt DIY-projekt för under 100-lappen! Det bästa är att det känns extra unikt, när ingen annan har ett likadant! Låt dig inspireras och gör ditt eget fat med favoritservetterna!

tårtfat mon amie

Diy: Tårtfat

Material:

Tack till Creativ Company som sponsrat med lack till detta inlägg!

Fixa ett tårtfat

 1. Börja med att dela servetten, så att du bara har det översta lagret av servetten kvar. (bild 2)
 2. Klipp ut blommor. (bild 3-4)
 3. Lägg ut alla blommorna på fatet innan du börjar pensla med lack. Prova dig fram så att du ser att mönstret hamnar bra. Obs! Det går inte att flytta runt blommorna efter lackning, det tunna pappret är otroligt skört. (bild 5)
 4. Pensla ett tunt lager lack, bara lika stor yta som en blomma, pressa fast blomman försiktigt med fingertopparna. Gör likadant med alla blommorna. Pressa försiktigt ut bubblor, men de blir släta när de har torkat. Låt torka någon/några timmar innan du lackar nästa lager. (bild 6)
 5. Lacka nu ett tunt lager lack ovanpå varje blomma, låt torka. (bild 7)
 6. Sätt in fatet i ugnen, se på din decoupagelack vilken tid och temperatur. Det här fatet skulle vara inne i 30 minuter i 160 grader. (bild 8)
 7. Limma fast foten med superlimmet, ställ något tungt på foten. Låt torka över natten. (bild 10-13)

Klart att använda! Kom ihåg att handdiska ditt fat, så att blommorna sitter kvar. Limmet tål maskindisk. Jag har gjort flera tårtfat på fot med detta lim, och det håller superbra!

tårtfat mon amie

Födelsedagstårta

Kul att få användning av fatet direkt! I helgen hade vi en födelsedag att fira, så vi gjorde en Cheesecake med jordgubbar, blåbär, hallon och Oreobotten…väldigt fräsch och god, toppen i värmen! Recept kommer snart!

Ha en fortsatt härlig helg!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Diy Tårtfat Mon Amie”

  1. Tack så jättemycket Elin! Vad kul att få kommentarer på bloggen! Det är så roligt att pyssla med decoupage.
   Ha det bra!
   ? Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen