En ny sorts kakor för mig är Twixkakor! Smaskig mördegsbotten, kolakräm toppad med smält choklad. Visst låter det väl som en höjdare! Dekorera med några små ägg, så har du en söt kaka till påskfikat. Skär dem i små rutor, så räcker de länge! Varsågoda dagens godsak: Twixkakor
Twixkakor – Ett supersmaskigt bakverk, som jag definitivt kommer att baka många gånger!
Twixkakor – recept:
Receptet hittade jag hos Jennys matblogg, det finns många varianter av denna kaka, men den här gången testade jag det här receptet. Jag ändrade från ljus till mörk choklad som topping, och hade i lite vatten i mördegen, annars funkade receptet toppen!
1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempererat smör
(la till 1-2 msk vatten mot slutet av vispningen så att degen går ihop)
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
200 gram mjölkchoklad (Här tog jag 200 gram mörk blockchoklad som jag hade i stugan)
Påskdekorera med ägg eller marsipankycklingar
Twixkakor – Gör så här:
1) Ställ ugnen på 175 grader.Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
2) Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm och grädda i ca 20 minuter.
3) Rör sedan ner alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg ) Eller mät med termometer Ca 122-125 grader ska smeten vara.
4) Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt i kylen.
5) Sedan smälter man mjölkchokladen eller mörk choklad över ett vattenbad (eller i micro) och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen.
6) Låt stå svalt. Skär bitar med en vass kniv så fort kakan stannat till sig. Den får inte bli för hård, då kan det bli svårt att skära fina bitar.
Lycka till!
Glad Påsk till er alla! ????? Katarina