Nutellakakor med kakfyllning
Idag måste jag bara tipsa om jättegoda kakor! Sega chokladkakor med härlig kakdegsfyllning, så saftiga och frasiga på samma gång! Det är min stora dotter som bakat och jag som fotat…Receptet kommer från Fridas bakblogg, Frida har supermånga bra recept så in och kika!
Nutellakakor med kakdegsfyllning
De här kakorna var verkligen försvinnande goda! Därför blev det inget stylat foto, ett helt vanligt foto på plåten….sen var alla kakorna slut!!! Originalrecept ”Nutellakakor med Cookie Dough” från Fridas Bakblogg
Nutellakakor:
2 Äggvitor
2 dl Florsocker
0.5 dl Vetemjöl
0.75 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
1 dl Nutella
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggvita och florsocker riktigt fluffigt, i ca. 3 minuter med elvisp på hög hastighet.
- Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
- Rör försiktigt men ordentligt så att allt blandas.
- Klicka ut 16 jämnstora klickar på plåten, lämna lite mellanrum mellan varje då de flyter ut en aning.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
- Gör kakdegen under tiden.
- Låt kakorna svalna helt på plåten.
- Lägg en kakdeg mellan två kakor och platta till.
Kakdegsfyllning:
100 g Smör
0.25 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk Mjölk
3 dl Vetemjöl
1.5 dl Chokladknappar ( det här ersatte vi med hackad mörk choklad)
Gör så här:
Börja med att vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
Rör ner mjölk och mjöl. Arbeta in chokladknappar eller hackad choklad.
Dela degen i 8 jämnstora bitar och platta ut dem så att de blir jämnstora med kakorna.
Förvara kakorna i en tätslutande burk i kylskåp. De går utmärkt att frysa.
Hoppas ni får ett bra dag! Unna er en supergod kaka tycker jag!
Kram Katarina
2 reaktioner på ”Nutellakakor med kakfyllning”
Omg!! Var har du varit hela mitt liv älskade kaka?! ??
TACK för att du delade detta, nu vet jag vad vi ska baka i helgen ??
Hej!
Tack vad roligt att kunna inspirera! Kakorna är verkligen smaskiga!
? Katarina