Saffranspannacotta med hallon
Pannacotta i alla varianter är verkligen en favoritefterrätt! Så enkelt att göra, kan förberedas i god tid före festen, och räcker ofta till många! Här har ni en julig variant som jag testade förra helgen! Saffranspanacotta, julig och god med en härlig kombination av lätt tinade hallon, och så florsocker på toppen för den vintriga känslan!
Saffranspannacotta med hallon
Det här receptet hittade jag hos köket.se. Det är ett enkelt recept, där jag bytt ut de smulade pepparkakorna mot hallon. Det blev 8 st små glas.
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 g saffran
0,5 dl strösocker
4-5 st pepparkakor, smulade eller lätt tinade hallon
Pudra florsocker över hallon.
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull.
- Häll på grädde, socker och saffran och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
- Ta sedan bort vaniljstången och fördela saffranskrämen i portionsformar.
- Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat.
Saffranspannacotta – en supergod liten efterrätt efter det mäktiga julbordet! Sött att ha framme på gottebordet också!
Lycka till och ha en jättebra lördag!
Kram Katarina
2 reaktioner på ”Saffranspannacotta med hallon”
ser gott ut 🙂
Hej Lena,
Tack så mycket! Ja den var lättlagad! ? Katarina